Edirne Halka arz büyüklüğü 378 milyon TL oldu

Halka arz büyüklüğü 378 milyon TL oldu

Paylaş
Halka arz büyüklüğü 378 milyon TL oldu

3 – 4 Ağustos 2022 tarihlerinde Borsa’da Satış yöntemiyle halka açılan Barem Ambalaj paylarına 2,4 kat talep geldi. Şirket’in yüzde 20’lik payının halka arzı için talep toplamaya çıkan Barem Ambalaj’ın halka arz büyüklüğü 378 milyon TL oldu.

Barem Ambalaj  3 – 4 Ağustos 2022 tarihleri arasında çıktığı halka arzı 2,4 kat taleple tamamladı. Halka arz fiyatının 36 TL olduğu ihraçta halka arz büyüklüğü 378 milyon TL olurken, halka arza katılım sağlayan yatırımcı sayısı 277.158 olarak gerçekleşti. İhraç sonrası halka açıklık oranı ise yüzde 20 oldu.

Haberin Devamı

Halka arza ilişkin açıklama yapan Barem Ambalaj Genel Müdürü Metin Kaya, yatırımcılardan 2,4 kat talep geldiğini hatırlatarak, “Yatırımcılarımızın ilgisine ve güvenine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sektördeki başarılı konumumuzu yatırımcılarımızdan aldığımız güçle artırarak devam edeceğiz” dedi. Başarı ile gerçekleşen halka arzdan elde edilecek net 255.750.000 TL tutarındaki fonun %45’lik kısmının; temel olarak gerek stokların finansmanı gerekse de kapasite artırıcı ve modernizasyon kapsamındaki makine, ekipman ve teçhizat yatırımları kapsamında oluşan finansal borçların anapara ve faiz ödemelerinde kullanılacağını belirten Metin Kaya, kalan %55’lik kısmının da Şirket’in üretim faaliyetlerini gerçekleştirebilmesi için gerekli olan ana hammaddelerden olan kağıt ve karton alımı kapsamında işletme sermayesi ihtiyacının finansmanında kullanılmasının planlandığını ifade etti.

Haberin Devamı