Gündem YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanır?

YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanır?

Paylaş
YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanır?

YÖKDİL sınav sonuçları için her bir aday büyük bir heyecan içerisinde... Sınav sonuçlarına göre on binlerce kişi bir yön belirleyecek. Bu nedenle konu mühim ve adaylar Anadolu Üniversitesi'nin sitesini sürekli ziyaret ediyor. Peki, sonuçlar ne zaman açıklanır?

10 Mart 2019 Pazar günü on binlerce kişi YÖKDİL sınavına girdi. Sınav sonrası ilk önce soru ve cevapların ne zaman açıklanacağı adayların öncelikli gündemiydi. Soru ve cevaplar açıklandıktan sonra en önemli konu ise sonuçların ne zaman açıklanacağıydı. Aradan 14 gün geçerken on binlerce kişi "Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" diye sormaya başladı.

Haberin Devamı

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

YÖKDİL sınav sonuçları hakkında Anadolu Üniversitesi'nden yapılan bir açıklama yok. Sonuçlar genellikle 20 gün içinde açıklanıyor. Bir önceki sınav 22 Eylül'de yapılmış sonuçlar ise 13 Ekim'de açıklanmıştı. Bu süre baz alındığında 10 Mart'ta gerçekleşen sınavın sonuçlarının 30 Mart-3 Nisan tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. BU sürenin uzaması ve kısalması da göz önünde bulundurulmalı...