Yöresel yemekleri gündeme getirdik
Kastamonu yöresel yemeklerinin yapıldığı tarihi bir lokantaya uğradık,
23 Temmuz 2018 , Pazartesi 01:15
işletmecisi Yavuz Emen (62), “Bizim yöresel yemekleri yapan lokanta yoktu. Ben unutulmuş birçok yemeği gündeme getirdim. Bu konuda da 200 kadar, kadına bunun eğitimini verdim. Bizden sonra da yerel yemek üstüne birçok lokanta açılmaya başladı. Lokantamızda 16 kişi çalışıyor, hepsinin sigortasını günü gününe ödüyorum’ dedi. Yavuz Emen; “Turizm Bakanı’mızın, bu sektörü bilen bir kişinin olması bizi mutlu etti. Bizim Kastamonu’da en büyük eksikliğimiz, ‘tanıtım’dır. Ilgaz Tüneli’nin yapılması bizi olumlu yönde etkiledi. Günlük gelenler bile var. Buraya turist çekebilirsek, kalkınmamız daha iyi olur. Sunduğumuz yemeklerden dolayı, 2012 yılında Hatay’ın ardından, Anadolu Halk Mutfakları Türkiye İkincisi olduk” dedi.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Türkiye'nin konuştuğu Sinan Ateş cinayeti iddianamesinin detayları ortaya çıktı; Konum bilgisini komiser vermiş
- Trabzon'da muhtarlık yarışında kazanan ve kaybedene sabıka engeli
- MSB: Irak'ın kuzeyinde 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi
- Bakan Özhaseki'den depremzede Özgür ailesine ziyaret
- Zonguldak'ta cansız bedeni sahile vurulan şahsın kimliği 'seçmen kartı'ndan teşhis edildi