Ekonomi Zamlar 'cep' yakacak

Zamlar 'cep' yakacak

Paylaş
Zamlar 'cep' yakacak

Mobil İletişim araçları ve Bilgi Teknolojileri İş adamları Derneği Başkanı Sinan Ekşi, yeni yılda kur kaynaklı zamlar ve Özel Tüketim Vergisi’ndeki (ÖTV) artışın etkisiyle cep telefonu fiyatlarında ciddi yükselişler olacağını söyledi

Yeni yılda kur kaynaklı zamlar ve Özel Tüketim Vergisi’ndeki (ÖTV) artışın etkisiyle cep telefonu fiyatlarında ciddi yükselişler olacağını söyleyen Mobil İletişim araçları ve Bilgi Teknolojileri İş adamları Derneği Başkanı Sinan Ekşi, “Bu durum telefon satışlarında düşüşe ve zaten yüksek rakamlarda seyreden kayıt dışı işlemlerde ciddi artışlara sebep olacak” dedi.


MÜDAHALE EDİLMEZSE 2017'DE KAYIP ARTAR


Ekşi, bu yılın başında 40 liralık ÖTV zammıyla geçen yıl 120 lira artı KDV olan minimum ÖTV tutarının 160 lira artı KDV olmak üzere 188.8 liraya çıktığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Bu, vergisiz fiyatı 1 lira olan bir telefonun KDV ve ÖTV ile 189.98 liranın altında satılamayacağı anlamına geliyor. ama bu yıl, 189 liranın altında satılan pek çok telefon gördük. Bu vergi kaçağının kanıtıdır. Müdahale edilmezse 2017’de kayıp artar.”

Haberin Devamı