Spor 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenleyecek ülke bugün belli olacak

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenleyecek ülke bugün belli olacak

Paylaş
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenleyecek ülke bugün belli olacak

İsviçre Nyon’daki UEFA’ nın merkezinde Türkiye ve Almanya ’nın sunumunun ardından üye ülkeler saat 16.00’da oylarını kullanacak. ‘Birlikte Paylaşalım’ sloganıyla yola çıkan Türkiye ilk kez şampiyonayı almaya bu kadar yakın

TFF BAŞKANI DEMİRÖREN: EKSİĞİMİZ YOK HAZIRIZ

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye’nin EURO 2024 dosyasında global bir adaylık vizyonu ortaya koyduğunu belirtti. Demirören, “Birlikte paylaşalım dedik ve o zaman geldi çattı” dedi. Karar öncesinde İsviçre’de basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan Demirören şunları söyledi: “Almanya’dan teknik ve sportif olarak eksiğimiz yok. Ekonomik olarak da aynı seviyedeyiz. Yarışa hazırız. Adil değerlendirme istiyoruz. Türkiye’nin en önemli iş adamlarından biri olarak Ali Koç da buraya gelecek. Ekonomik gücümüzü bir kez daha göstereceğiz. Bunun altını çizeceğiz. Kalbe dokunacağız.”

ÇOK HEYECANLIYIZ

Demirören, aylardır böyle bir organizasyona ev sahipliği yapabilmek için seferber olduklarını belirterek şöyle devam etti: “Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, devletimizin her birimi bugünü kazanabilmek için bize kucak açtı. Biz de eksiksiz bir sunum yaptık. Almanya’yı geçebilecek kozlarımız var. Yüzdük ve kuyruğuna geldi. 80 milyonluk ülkemize bir müjde verebilmek için heyecanımız en üst düzeyde.”

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: UEFA ADİL DEĞERLENDİRMELİ

Almanya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü oylama öncesinde UEFA’ya seslendi. Erdoğan, “Türkiye, tüm koşulları yerine getirmiştir. UEFA’dan adil değerlendirme bekliyoruz. Hemen hemen tüm büyük şehirlerde, Avrupa ülkelerinde bile bulunmayan büyük kapasiteleri olan spor kompleksleri, statlar ve spor salonları inşa ettik. UEFA, objektif değerlendirme yaparsa, bu gerçekleri görebilir. Türkiye 55 havalimanına, hızlı trenlere, iyi ulaşım altyapısına ve otoyollara sahip. Her yıl 40 milyon turist A noktasından B noktasına gidiyor. Almanya daha önce 2 Dünya Kupası ve 1 Avrupa Şampiyonası yaptı. Tüm şartları yerine getiren Türkiye gibi futbol coşkusuna sahip ülkeye bu fırsatın verilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

ELEŞTİRİLERE CEVAP

Erdoğan, Alman Milli Takım futbolcuları Mesut Özil ve İlkay Gündoğan ile resim çektirmelerinin ardından yapılan yorumlarla ilgili “Bu resim için pişman değilim. Mesut, milli takımı sebepsiz terk etmedi. Bu ırkçı saldırılar ve hakaretlerle mücadele eden herkes aynı tepkiyi verecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'NİN ARTILARI

● Devlet güvencesi.

● Cumhurbaşkanı’nın özel desteği.

● Statların çabuk boşalması (8 dakika içinde. Almanya’nın önündeyiz)

● Atatürk Olimpiyat Stadı’nın yenilenip 92 bin kişi kapasiteye ulaştırılması.

● Yeni Ankara Stadı’nın 2021’e yetiştirilmesi.

● Diğer modern ve yeni statların hizmete girmesi

● Üst düzey güvenlik.

● Kolay ulaşım

● Maçların oynanacağı şehirlerde yeterli yatak kapasitesi.