Bebeklik 1 aylık bebek kakasını yapamıyor ne yapmalıyım? 1 aylık bebekte kabızlık nasıl geçer?

1 aylık bebek kakasını yapamıyor ne yapmalıyım? 1 aylık bebekte kabızlık nasıl geçer?

Paylaş
1 aylık bebek kakasını yapamıyor ne yapmalıyım? 1 aylık bebekte kabızlık nasıl geçer?

1 aylık bebeğin kakasını yapamaması durumunda ebeveynler telaşa kapılabilir. Öncelikle bebeklerde kabızlığın normal kabul ettiğini bilmek gerekir. Bununla beraber masaj yapmak, zeytinyağı içermek ya da sıcak su torbası uygulamak da bebeklerin kabızlığını önleyebilir. 1 aylık bebek kakasını yapamıyor neler yapabilirim ve kabızlığı nasıl geçirebilirim? sorularının yanıtını Posta.com.tr okurları için derledik.

1 aylık bebekte kabızlığın olması gayet normal bir durumdur. Bunun nedenini tespit etmek ve buna göre bir tedavi uygulamak en sağlıklısı olacaktır. 

Haberin Devamı

1 AYLIK BEBEK KAKASINI YAPAMIYOR NE YAPMALIYIM?

Bebeklerde kabızlık sık sık karşılaşılan bir durumdur ve ebeveynler neler yapmaları gerektiğini merak etmektedir.

Öncelikle bebeklerde kabızlığın normal olduğunu bilmek gerekir. Her ne kadar bu durum ebeveynlerin tedirgin olmasına neden olsa da durumun normal olduğunu kabul etmek önemlidir. Çünkü ebeveynler bu durumda bebekleri için yanlış şeyler yapabilir ve bu da farklı sağlık sorunlarına neden olabilir.

1 aylık bebeklerde kabızlığı önlemek için öncelikle kabızlığa neyin neden olduğunu bilmek gerekir. Çünkü kabızlıkta da öncelikle doğru teşhis gerekir ve durumu tahlil etmek önemlidir. Bebeklerde anne sütüne ek olarak farklı besinlerin tercih edilmesi, beslenmenin yanlış yapılması ve bebeğe çeşitli ilaçların verilmesi kabızlığa neden olabilir.

Haberin Devamı

Bebeklerde genetik yatkınlığa bağlı olarak kabızlık olabilir. Bu durumda doktora bilgi vermek ve bunun engellenmesini sağlamak gerekir. 1 aylık bebek kakasını yapamıyorsa bacaklarını göbek bölgesine doğru ittirebilir ve daha rahat bir şekilde kakasını yapmasına yardım edebilirsiniz.

Göbek ve kasık bölgesine masaj yaparak kakasının yumuşamasını da sağlayabilirsiniz. Sıcak su uygulaması da bebeklerde kabızlık için tercih edilen bir yöntemdir. Bebeğinizi sıcağa yakın ılık bir sıcak su torbasına oturtursanız bu bağırsaklarının hareketlenmesini sağlar ve kakasını daha rahat yapabilir.

1 AYLIK BEBEKTE KABIZLIK NASIL GEÇER?

1 aylık bebeklerin sindirim sistemleri düzensiz olduğu için birkaç gün kaka yapmıyor olabilirler. Her bebeğin kaka yapma aralığı ve sıklığı farklı olduğu için anne babaların bunu tespit etmeleri kabızlık teşhisinde önemlidir. Eğer kakasını yaparken zorlanıyor, huysuzluk yapıyor ve kakası sert bir şekilde çıkıyorsa kabızlık teşhisinin konulması mümkündür.

1 aylık bebekte kabızlığın geçmesi için ağzına çay kaşığı ile zeytinyağı verebilir ya da doktorunuzdan bunun için ilaç isteyebilirsiniz. Ayrıca bebeğinizin bacak ve göbek bölgesine masaj yaparak sindiriminin daha kolay yapılmasına da yardımcı olabilirsiniz. Bebeğinizi sırt üstü yatırıp ayaklarını yavaş yavaş hareket ettirirseniz bu da kabızlık için faydalı olabilir.

Haberin Devamı