Bebeklik 2 aylık bebek kakasını yapamıyor ne yapmalıyım? 2 aylık bebekte kabızlık nasıl geçer?

2 aylık bebek kakasını yapamıyor ne yapmalıyım? 2 aylık bebekte kabızlık nasıl geçer?

Paylaş
2 aylık bebek kakasını yapamıyor ne yapmalıyım? 2 aylık bebekte kabızlık nasıl geçer?

Bebeklerde kaka yapma sıklığı farklı olduğu için bu sürece dikkat etmek ebeveynler için önemlidir. Eğer bebek huzursuzsa ve kakası sertse, 3-4 günde bir kaka yapıyorsa bebeğin kabız olduğunu söylemek mümkündür. Ayrıca annenin kabız olması da bebeği etkileyebilen bir durumdur. 2 aylık bebek kakasını yapamıyorsa ne yapmak gerekir ve bebeklerde kabızlığın geçmesi için neler yapılır? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

2 aylık bebeğin kakasını yapamaması durumunda 1 çay kaşığı zeytinyağı vermeyi deneyebilirsiniz. Bebeğin bacaklarını hareket ettirmek ve dairesel bir şekilde oynatmak da kakasını daha rahat yapmasını sağlar.

Haberin Devamı

2 AYLIK BEBEK KAKASINI YAPIYOR NE YAPMALIYIM?

Bebeğiniz eğer devam sütüyle besleniyorsa bunun iyi ve doğru hazırlandığından mutlaka emin olmak gerekir. 30 ml suya 1 ölçek devam sütü koymak ve bu şekilde besinini hazırlamak gerekir. Eğer kakasını yapamıyorsa devam sütüne günde iki kere birer çay kaşığı zeytinyağı ilave ederek kakasının yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

Her bebeğin sindirim sistemi hemen düzene girmediği için bebeklerde özellikle de ilk birkaç ayda kabızlık sorunu ile sıklıkla karşılaşılabilir.

Ayrıca her bebeğin kakasını yapma aralıkları farklı olduğu için bunu takip etmek ve sonrasında bir tespitte bulunmak gerekebilir. Bebeğinizi bacaklarından tutup bisiklet hareketi yapmasını sağlarsanız bu da sindirim sistemini harekete geçirir ve kabızlık problemini daha kolay atlatmasını sağlayabilir.

Haberin Devamı

Kabızlık genelde bebeklerde huysuzluk ve ateş yapabildiği için bu gibi belirtilere de dikkat etmek gerekebilir. Bebeğin hem göbeğine hem de sırtına masaj yaparak bağırsak hareketlerini artırmanız mümkündür. Masaj hem bebeğin rahatlamasını sağlar hem de bebeğinizin kendini daha güvende hissetmesine yardımcı olur. 

2 AYLIK BEBEKTE KABIZLIK NASIL GEÇER?

Bebeklerde kabızlığa neden olan en büyük etkenlerden biri beslenmedir. Kabızlığın geçmesi için öncelikle bebeğin beslenmesini değiştirmek gerekebilir. Daha fazla sıvı almasını sağlayarak ya da bebeğe lifli gıdalar vererek kabızlığını büyük ölçüde engelleyebilirsiniz.

Eğer bebeğinizi sırt üstü yatırıp bacaklarıyla dairesel hareket yaptırırsanız bu hareket bebeğinizin bağırsaklarını çalıştırır ve kakasını daha kolay bir şekilde yapabilir. Genelde bebeklerdeki kabızlığı zeytinyağı ile engellemek de alternatif bir çözüm olarak değerlendirilebilir. Ağzına 1 çay kaşığı zeytinyağı damlatarak daha kolay bir şekilde kakasını yapmasına yardımcı olabilirsiniz.

Fitil ya da gaz ilaçları kullanmak da bir yöntemdir fakat uzmanlar tarafından bunlar son tercih olarak verilebilir. Ayrıca gaz ilacı ya da fitil kullanılacaksa bunun mutlaka doktor kontrolünde yapılması gerekebilir. Aksi halde bebekte farklı sağlık sorunlarına neden olabilir.

Haberin Devamı