Bebeklik Amine isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Amine ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Amine isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Amine ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Amine isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Amine ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Amine ismi Arapça kökenli bir kelimedir. Türkçede Emine olarak kullanıldığı bilinir. Amine ismi kız çocuklarına verilen bir isim olmakla beraber anlamı oldukça önemlidir. Anlam bakımından korkusuz ve güvenilir anlamlarını taşır. Peki Amine isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Amine ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir? İşte, Amine ismi hakkında merak edilen tüm detaylar…

Amine hem anlamı hem de telaffuzu sebebiyle kız çocuklarında çok tercih edilir. Anne baba adayları tarafından araştırılan ismin özellikleri de merak konusudur.

Haberin Devamı

AMİNE İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Amine ismi kokusuz, güvenilir, yüreğine güvenen anlamlarına gelen bir isimdir. Kız çocuklarına verilen bu isim çocukların gelecekteki hayatlarını simin yansıması olduğuna inanılmakta ve bu nedenle Amine ismi tercih edilir.

Çocuklara verilen isimler onların karakterlerini belirler. Bu nedenle anne ve babalar yeni doğan bebeklerine isim araştırırken titiz davranmakta, anlamlarını ve kökenlerini merak eder. Anlamı güzel isimlerin verilmesi de karakteristik özelliklerinin iyi olacağı yönünde inançlar bulunur. Amine ismi de anlam bakımından çok tercih edilir.

AMİNE NE ANLAMA GELİR?

Bebek isimleri anlamları bakımından çok fazla araştırılır. Günümüzde en sık araştırılan isimlerden birisi de Amine ismidir. Amine isminin anlamları ise şu şekilde açıklanır;

Haberin Devamı
  •  İnanılır ve güvenilir
  •  Sakıncasız, tehlikesiz
  •  Peygamber Efendimizin annesinin adı
  •  Yüreğinde korku olmayan, korkusuz
  •  Kuranda İbrahim 35, Ankebut 67, Kasas 57 ve Fussulet 40 ayetlerinde geçmektedir.

 AMİNE İSMİ NEREDEN GELİR?

Amine ismi Arapça bir isimdir. Dilimize Arapçadan girmiştir. Kutsal kitabımız olan Kur'an-ı Kerim içerisinde bulunan bir kelimedir. İslam ülkelerinde ise yaygın bir şekilde kullanılır. Hz. Muhammed'in annesinin ismi olması nedeniyle de önem taşımaktadır.

AMİNE İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

İslam dünyasında önemli bir yere sahip olan Amine isminin konulması ile kişinin kendinden emin, ahlak sahibi, özü sözü bir ve ismi ile müsemma olmasına hayırlı olacağına inanılır. Bununla beraber Amine isminin özellikleri arasında sorumluluk sahibi olduğu, yüksek enerjiye sahip oldukları ve evcimen birer kişiliğe sahip oldukları da bilinir. Ayrıca diğer bir özelliği de bu kişiler yaratıcı kişilerdir ve kişilikleri kendilerine özgü olur.