Bebeklik Begüm isminin anlamı nedir, özellikleri nelerdir? (En sevilen kız isimleri)

Begüm isminin anlamı nedir, özellikleri nelerdir? (En sevilen kız isimleri)

Paylaş
Begüm isminin anlamı nedir, özellikleri nelerdir? (En sevilen kız isimleri)

Begüm ismi, ülkemizde en sıkça kullanılan isimler içinde yer alır. Bu nedenle de Begüm isminin anlamı herkes tarafından merak ediliyor. Begüm isminin kökeni ise, Farsçadır. Dilimize Farsçadan geçmiş olan bu kelimenin farklı anlamları bulunur. Genellikle de prenses anlamında kullanıldığı görülüyor. Begüm isminin anlamı nedir, özellikleri nelerdir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Begüm isminin pek çok farklı anlamı bulunur. Bu anlamları ise yeni bebek sahibi olmaya hazırlanan kişiler merak ediyor.

Haberin Devamı

BEGÜM İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Begüm kelimesinin pek çok farklı anlamı bulunur. Bu nedenle de sözlük ve isim anlamları açısından iki farklı şekilde incelenebilir. Bu isim dilimizde prenses anlamına gelir.

BEGÜM İSMİ NE ANLAMA GELİR?

Begüm ismi, Türk Dil Kurumunda ise Türkçe kökenli bir sözcük şeklinde kabul edilir. Kelimenin TDK'da geçen anlamları ise şu şekildedir:

  • Kadın hükümdarlara ve yöneticilere verilen isim,
  • Doğuda yaşayan Türk hükümdarlarının kız çocuklarına verdiği isim,
  • Prenses,
  • Hindistan'da yaşayan prenseslere, prenslerin kız kardeşlerine ya da annelerine, dul kalan eşlerine verilmiş olan unvan,
  • Güleryüzlü,
  • Hanımefendi,
  • Saygıdeğer,

Daha önceki yıllarda kız çocuklarına ve kadınlara verilen bu isim günümüzde de geçerliliği koruyarak sık sık tercih ediliyor. Begüm kelimesi, dilimizde kullanılan bey unvanından türetildi. Telaffuzu nedeni ile de son halini aldı.

BEGÜM İSMİ NEREDEN GELİR?

Begüm ismi, Farsça kökenli bir kelimedir. Dilimize Farsçadan geçmiştir.

BEGÜM İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Haberin Devamı

Begüm ismini taşıyan kişiler, her zaman öğrenmeyi sever. Hayatı boyunca yeni şeyler öğrenmek için çaba gösterir. Sosyal bir kişiliğe sahiptir. Çok kolay arkadaş edinirler ve genellikle çevreleri çok geniştir. Her zaman maddi yatırımlar yaparak kendini güvence altına almak ister. Planlı ve istikrarlı bir yaşam sürmekte hedefler. Objektif düşünce yapısına sahip bir kişiliğe sahiptir.

 

Genellikle her zorluğun üstesinden tek başlarına gelmeye çalışırlar. Eğlenmeyi ve yeni yerler gezmeyi çok severler. Önsezileri oldukça kuvvetlidir. Genellikle de Zeki ve başarılı bir kişiliğe sahiptir. Ruh hali çok değişkendir. Ticari zekası oldukça gelişmiştir. Bu nedenle iş hayatında önemli başarılara imza atabilirler. Açık sözlü, net ve irade sahibi bir kişiliğe sahiptir.