Bebeklik Emine isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Emine ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Emine isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Emine ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Emine isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Emine ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Çocuğunuz olduğu zaman ilk anda ne isim versek diye düşünürsünüz. Her ismin bir manası vardır ve bu isim çocuklar üzerinde etkisi vardır. Kız çocukları için tercih edilen isimlerden biri de ‘Emine’ ismidir. Bu ismin aslı nedir? Hangi dilden dilimize geçmiştir? Emine ismi hakkında merak edilenleri posta.com.tr okurları için derledik.

Emine ismi günlük hayatımızda kullanılmaktadır. Bu isim Arapça dilinden Türkçeye geçmiştir. 1400 yıldır İslam dini ile iç içe olan Türkler İslam büyüklerinin isimlerini çocuklarına vermiştir. Ayrıca Kuran’da geçen isimler de çocuklara verilen isimler arasındadır.

Haberin Devamı

EMİNE İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Emine isminin aslı ‘Amine’dir. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın annesinin adı olan Amine ismi Türkçeye geçtiğinde Emine şeklini almıştır. İsim kız ismidir ve ‘karışık ruh halinde uzak olan ve kendinden emin olan’ anlamındadır. Korkusuz ve ne yaptığını bilen gibi anlamlara da gelmektedir. Herhangi bir konuda kendinden emin olan, korkmayan ve herhangi bir kaygıya sahip olmayan kişidir. Emin kişinin ruh hali sakin olur ve daha olgun davranır. Herhangi bir konuda kendinden emin olan kişi daha başarılı olur. Kendine güveni olmayan kişiler genellikle kendinden emin olmaz.

EMİNE NE ANLAMA GELİR?

Arapçada ‘Eman’ herhangi bir zarar vermeme sözüdür. Eman sahibine Emin denir. Emin erkek, Emine ise kız ismidir. Araplarda her bir kelimenin müennezi ve müzekkeri vardır. Türkçeye geçen bu kelime bayanlar için kullanılan bir isimdir. Korkmadan ve ne yapacağını bilerek hareket eden kişiler için Amine kelimesi kullanılır.

Haberin Devamı

EMİNE İSMİ NEREDEN GELİR?

Arapça kökenli olan Emine ismi ‘bayanlar için emin olan kişi’ için kullanılır. Aslı Amine kelimesidir ve bu kelimede A harfi uzatılarak söylenir. Türkçeye Ömer ismi gibi değişerek girmiştir. Ömer isminin orijinali ise Umar’dır. U harfi boğazdan çıkar ve kalın bir şekilde telaffuz edilir. Emine isminin orijinali olan Amine ismi Araplarda da bayanlar için kullanılan bir isimdir. Türkçeye Türklerin İslam’a girmesi ile birlikte dahil olmuştur. Özellikle Peygamber Efendimizin annesinin ismi olması nedeniyle daha fazla ilgi görmüştür.

EMİNE İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Türkiye'de çokça kullanılan bu ismin özellikleri şu şekildedir:

  • İsim Arapça kökenlidir.
  • Kız ismidir.
  • Erkek ismi 'Emin' dir. Aynı anlama gelir.
  • Kuran'ı Kerim'de Eman şeklinde geçer ancak isim olarak geçmez.