Bebeklik Eslina isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Eslina ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Eslina isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Eslina ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Eslina isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Eslina ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Tarih boyunca farklı isimler günümüze kadar gelmiştir. Çocuklar için anlamı güzel olan isimlerin seçilmesi onların karakterini etkilemektedir. Çocukların ismi karakterini oluşturuyor. Bu isimlerden biri de Eslina ismidir. Bu ismi çocuklara vermek caiz mi? Bu isim ne anlama geliyor? Merak edilen tüm detayları posta.com.tr okurları için derledik.

İsim dünyasında ‘Eslina’ Avrupa’da ve Türkiye’de kullanılan bir isimdir. Hristiyan dininde ‘takva sahibi’ kişilere Eslina denilmektedir. Güzel ahlaklı, Allah için yaşayan, Allah’a karşı gelmekten korkan anlamında kullanılır. Avrupa kökenli ve Hristiyan kültürüne ait bir isimdir.

Haberin Devamı

ESLİNA İSMİNİN ANLAMI NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

Çocuklar için anlamı güzel olan isimlerin tercih edilmesi gerekiyor. İsim koyma görevi Babaya aittir ve bu konuda baba sorumludur. Türkiye’de 700 kişi bu ismi kullanıyor. İsmin anlamı güzel olduğu için İslam dini bu isme izin veriyor. Takvalı, muttaki ve Allah’a en güzel şekilde kul olan anlamında kullanılıyor. Latince kökenli olması nedeniyle genellikle Hıristiyan dünyasında popüler olan bir isimdir. Türkiye’de de bu isim kullanılıyor.

Allah-u Teala’dan gereği gibi korkan anlamındaki bu isim güzel anlamlı isimlerden biridir. Dünya zevklerinden yüz çeviren, Allah’a kul olmak için yaşayan ve hayatını ahirete adayan anlamına geliyor. Hristiyan dünyasının ‘ruhbanlık’ anlayışı ile doğru orantılı bir şekilde ortaya çıkan bir isimdir. Yüzyıllardır bu isim Avrupa’da kullanılıyor. Her ne kadar İslam dinine göre caiz olsa da İslam dininde bu isme karşılık gelen isimler kullanılıyor.

Haberin Devamı

ESLİNA İSMİ NEREDEN GELİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Bu ismin Latin kökenli olduğu biliniyor. Bu isim Esmeralda ismi ile aynı anlama geliyor ve kök itibariyle birbirine benziyor. Türkiye’de son yıllarda popüler olan bu isim Kuran’da geçmiyor ve İslam kültüründe yer alan bir isim değil. Anlamı güzeldir ancak Avrupa kültürüne ait bir isim olduğu için İslami açıdan tercih edilmiyor. Müslümanlar genellikle İslam büyüklerinin isimlerini ve Kuran’da geçen isimleri tercih ediyor. Hıristiyanlar da aynı mantıkla hareket ederek ruhani liderlerin isimlerini tercih ediyor. Bunun yanı sıra Avrupa tarihinde isim yapmış kişilerin isimleri de öne çıkıyor.