Bebeklik Şura isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Şura ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Şura isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Şura ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Şura isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Şura ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Şura, Arapça kökenli bir isimdir ve dilimize Arapçadan geçtiği bilinir. Şura, kız bebeklere verilen bir isimdir. İsmin anlamı ise bir alanla ilgili oluşturulmuş olan danışa kurulu demektir. Şura isminin anlamı nedir, ne anlama gelir ve özellikleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Şura, bir alan ile ilgili oluşturulan danışma kurulu anlamına gelir. Bir diğer anlamı ise uzakta olan yer demektir.

Haberin Devamı

Şura isminin anlamı nedir, ne anlama gelir?

Şura ismi Arapça kökenlidir. Şura, Türk Dil Kurumu Sözlüğündeki ilk anlamına göre danışma kurulu demektir. Şura isminin ikinci anlamı ise söyleyene göre uzakta olan yer anlamına gelir.

Şura ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Şura ismindeki kişiler azimli ve dışa dönük kişilerdir. Girdikleri her ortamda dikkatleri kendi üzerlerine çekmeyi başarırlar. Kendilerine güvenirler ve her zaman özgüveni yüksek insanlardır. Sempatik olmalarına rağmen macera sevmelerinden dolayı çılgın olarak da tanımlanabilirler. Düşünmeyi ve aktif olmayı çok severler. Her konuya hakim olmak istediklerinden sürekli araştırma yaparlar ve okurlar. Sezgileri oldukça kuvvetlidir, her zaman içlerinden geldiği gibi davranırlar ve genelde de haklı çıkarlar.

Haberin Devamı

Karizmatiklerdir ve güçlü karaktere sahiplerdir. İç dünyalarında yoğun duygular yaşarlar ve bunu da dışarıya yansıtırlar. Her olayı derinlemesine ve detaylarıyla beraber inceleyerek düşünürler. Bu nedenle de verdikleri karar genelde sorgulanmaz ve herkes tarafından bu karara güvenilir. Doğal bir liderdir. Kendine has görüş ve duyguları olduğundan oldukça özgündür. Kolay kolay kimseden ya da kimsenin düşüncelerinden de etkilenmezler.

Şura isminin harf analizi

Ş: Kültürlü biri olur ve sosyal ortamlarda da nasıl davranması gerektiğini bilir. Görgülü ve sıcakkanlı oldukları için çevresindeki herkesi kolay bir şekilde etkiler.

U: Riski severler ve her konuda risk almaktan çekinmezler. Başarmak ve risk almak onlar için zevk verici şeylerdir.

R: Dengeli ve uyumlu bir kişilikleri vardır. Çevresindeki herkes bu nedenle onlara saygı duyar. Neşeli oldukları için herkesi güldürebilir ve ortamın aranan yüzü olabilirler.

A: Sakin bir kişiliğe sahiplerdir. Bu nedenle de üretme yeterlilikleri oldukça fazladır. Kararlarına herkes güvenir ve saygı duyar.