Bebeklik Gamze isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Gamze ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Gamze isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Gamze ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Gamze isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Gamze ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Gamze ismi Arapça kökenli bir isimdir. Gamze, kadın ismidir ve dolayısı ile ismin rengi de pembedir. Gamze isminin TDK sözlükteki anlamı bazı insanların yanaklarında ya da çenelerinde doğal olarak bulunan ve güldüklerinde meydana gelen küçük çukur demektir. Gamze ismi hakkında merak edilenleri posta.com.tr okurları için derledik.

Gamze, yanak ya da çenede doğal olarak bulunan ve güldüğünde ortaya çıkan küçük çukur demektir. Gamze isminin göz süzme ya da yan bakış gibi anlamları da mevcuttur.

Haberin Devamı

GAMZE İSMİNİN ANLAMI NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

 Gamze, Türkçeye Arapça dilinden geçmiş bir isimdir fakat çok uzun yıllardır dilimizde olduğu için Türkçeye yerleşmiş isimler arasındadır. Gamze isminin anlamı bazı insanlarda doğuştan bulunan ve güldüklerinde yanak ya da çene bölgelerinde oluşan küçük çukur demektir. Gamze isminin Türk Dil Kurumundaki diğer anlamları arasında da yan bakış ve göz süzme anlamları vardır. Gamze, kadın ismi olarak kullanılır ve ismin rengi de pembe olarak karşımıza çıkar.

GAMZE İSMİ NEREDEN GELİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Gamze ismi Türkçeye Arapça dilinden gelmiştir. Bu ismi taşıyan kişiler genelde her konuda araştırma yapmayı ve her konuda bilgi sahibi olmayı severler. Hayal kırıklığına uğradıklarında büyük bir üzüntü yaşayabilirler. Maddi olarak her zaman başarılı olur ve para kazanmanın yolunu bir şekilde bulur.

Haberin Devamı

Duygusal bir yapıları vardır ve dışa dönüklerdir. Zor zamanlarında genelde kimseden yardım istemez ve her şeyin üstesinden tek başına gelmeye çalışır. Denemekten vazgeçmez ve istediğini elde edene kadar çalışır. Maceraperest ruhları sayesinde yeni yerler ve yeni şeyler keşfetmeyi de arzular.

GAMZE İSMİNİN ANALİZİ NASILDIR?

  • G: İnatçı bir kişiliği temsil eder. Herkesten üstün olmak gibi bir istekleri vardır.
  • A: Lider olma istekleri hiçbir zaman bitmez. Kişilikleri de oldukça gururludur.
  • M: Ticarete yatkın bir karakterleri vardır ve enerjik kişilikleri ile ön planda olur. Eğlenceye düşkün ve aynı zamanda da gerçekçilerdir.
  • Z: Maddiyata önem verirler. Akademik başarı onlar için olmazsa olmazdır. Prensiplerinden vazgeçmezler.
  • E: Genelde içe dönük olurlar ve geçmişte yaşadıkları deneyimler sonucu güven eksikliği yaşarlar.