Bebeklik Selen isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Selen ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Selen isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Selen ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Selen isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Selen ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Ses, seda, müjdeli haber gibi anlamlara gelen Selen ismi kız çocuklarına verilen isimlerden biridir. Yunanca Selene ismi, Selen isminin kökenlerinden biri olarak kabul edilebilir. Selene'den geldiği düşünülürse "Ay tanrıçası", mitolojideki anlamlarından biridir. Ses, haber, bilgi, müjdeli haber gibi anlamlara gelen Selen ismi kulağa çok aşina gelmesine rağmen az kullanılan isimlerden biridir. Farklı ve güzel isim arayışında olan kişiler için uygun bir isim seçeneğidir. Selen isminin anlamı nedir? Selen ne anlama gelir ve özellikleri hakkında tüm detayları derledik.

Selen, TDK anlamı bakımından ses, haber, bilgi, müjdeli haber gibi anlamlara gelir. Kökeni için İnternette "sel" kökünden gelir, sel ve taşkınlık anlamına gelir" gibi bilgiler dönse de anlamı başkadır. Seda ismi ile eş anlamlı olduğunu söyleyebiliriz. Selen, Yunan mitolojisinde geçen Ay tanrıçası Selene ismi ile benzerlik gösterir. Selene'nin Roma mitolojisindeki karşılığı ise Luna'dır.

Haberin Devamı

Kız çocuklarına çok yakışan bu isim farklı, modern, güzel ve duyulmamış isim tercih etmek isteyen kız anne babalarının mutlaka araştırması ve değerlendirmesi gereken uygun isim örneğidir.

SELEN İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Selen isminin ilk anlamı ses, haber, bilgidir. İkinci bir anlam olarak müjdeli haber demektir. Güzel haber, bilgi anlamları da vardır. Ayrıca tek ve çok değerli olan, dayanılmaz, beğenilen tabirleri de yine Selen isminin anlamını açıklamaktadır.

SELEN NE ANLAMA GELİR?

Selen, oldukça hoş ve güzel bir isimdir. Mecazi anlamda sesli ve gürültülü, yerinde duramayan, akıp giden gibi anlamları da bulunmaktadır.

SELEN İSMİ NEREDEN GELİR?

Selen ismi dilimizde bulunan birçok Arapça kökenli isme nazaran Türkçe bir isimdir. 

Haberin Devamı

SELEN İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Selen ismine sahip kişiler, ismin anlamından da anlaşılabileceği gibi hareketli, coşkulu ve yerinde duramayan kişilerdir. Bu isme sahip olan kişileri sürekli aynı yerde görmek mümkün değildir. Onlar değişiklikten hoşlanırlar. Yaşamları boyunca gezip görmek, dünyayı keşfetme arzusu duyarlar. Onlar için en önemli şey insanın kendini geliştirmesidir. Gösteriş yapmaktan da fazlasıyla hoşlanırlar. Kendileri hakkında fazla bilgi vermeyi sevmezler.

Kendilerini olabildiğince saklarlar. Ayrıca eli açık kişilerdir. Para harcamayı ve alışverişi severler. Aile hayatına düşkündürler. Aileleri ile geçirdikleri vakit onlar için çok değerlidir. Selen ismine sahip kişilerin en olumsuz özelliği ise dedikodudur. Onlar kendilerini bir anda başkaları hakkında konuşurken bulurlar. Bu durum eleştiri yapmayı sevmelerinden de kaynaklanıyor olabilir.