Bebeklik Masal isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Masal ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Masal isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Masal ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Masal isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Masal ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Cinsiyet olarak kız bebeklere vermek için uygun olan Masal ismi, yeni ve popüler isimler listesinde yer almaktadır. Hem farklı hem yeni bir isim arayışında olan ebeveynlerin beğenisini kazanan bu isim, uyumlu olan ikinci bir isimle de fazlaca tercih edilmektedir. Masal isminin anlamı nedir? Nereden gelir ve özellikleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Masal, kız bebeklere çok yakışan farklı ve modern bir isimdir. Aynı zamanda bir edebi tür olan Masal, özel isim olarak da günümüzde çokça tercih edilmektedir. Ancak isim tercihi öncesinde mutlaka bir araştırma yapılmalıdır.

Haberin Devamı

MASAL İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Masal kelimesi, bir özel isim olması dışında aslında bir edebi türdür. Özellikle küçük yaştaki çocukların beğenisine sunulan ve olağanüstü, hayal ürünlerinden oluşur. Tüm bu açıklama aslında Masal isminin anlamıdır. Bir başka açıklamaya göre de Masal isminin anlamı boşuna söylenmiş söz demektir.

MASAL İSMİ NE ANLAMA GELİR?

Masal ismi, halk edebiyatında yer alan ve genellikle gerçek hayatta karşılaşılması zor olan, hayal ürünü, olağanüstü olayların anlatıldığı bir edebi tür anlamına gelmektedir. Öğretici hikaye, halkın yarattığı hayal ürünü gibi çeşitli anlamlara da gelmektedir.

MASAL İSMİ NEREDEN GELİR?

Güzel ve farklı bir isim olan Masal köken olarak incelendiğinde Arapça kökenlidir. Bu durumda Masal ismi Arapçadan gelir diyebiliriz.

MASAL İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Masal ismine sahip kişiler fazlası ile hırslı ve cesaretlidir. Başarı elde etme karşısında onları hiçbir şey durduramaz. Maneviyata çok düşkün olurlar ve manevi dünyaya çok önem verirler. Duygusal bir yapıya sahiptir. Bu durumu her ne kadar belli etmek istemeseler de zaman zaman ortaya çıkar. Onlar dış dünyaya karşı her zaman çok güçlü görünmek isterler. Sevdikleri insanlara çok önem verirler. Onların üzülmemesi için kendilerini feda edebilirler.

Haberin Devamı

Bir başka özellikleri de çalışmaya çok düşkün olmalarıdır. Onlar adeta çalışma hayatı için doğmuştur. Kendilerine verilen işi çok önemserler. Aldıkları her işi hakkaniyetli olarak bitirirler. Haksızlığa pek gelemezler. Kendilerini dünyaya kafa tutacak güçte hissederler. Olumsuz özellikleri ise iradelerinin çok zayıf olmasıdır. Her şeye hemen kanabilirler.