Ekonomi Bakan Berat Albayrak'tan flaş açıklamalar

Bakan Berat Albayrak'tan flaş açıklamalar

Paylaş
Bakan Berat Albayrak'tan flaş açıklamalar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak: Sondaj gemimize güçlü mirasımızı yaşatması ve yeni dönemi başlatması için 'Fatih' ismini koyduk.

Kocaeli'de sondaj gemisi için tören düzenlendi. Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak katıldı.

Haberin Devamı

İşte Berat Albayrak'ın konuşmasından satır başları...

Sondaj gemimize güçlü mirasımızı yaşatması ve yeni dönemi başlatması için 'Fatih' ismini koyduk. Birileri konuşuyor birileri yapıyor.

Milletimiz kimin çılgın projesi nasıl görüyor. Tülbent müzesi yapacaklarmış. Sabah gördüm bir şaşırdım.

Enerjide de çok büyük adımlarla yarına çok daha güvenle ilerliyoruz. Buradan bir müjde daha vermek istiyorum; Bayrağımızı hem Akdeniz'de hem Karadeniz'de dalgalandıracağız dedik. Haklarımızı sonuna kadar değerlendirip doğal gaz ve petrol arayacağız dedik. Bir Akdeniz'de bir de Karadeniz'de de ikinci gemimizi Fatih'in yanına bir kardeş koyacağız.

"BUNLARA KALSA ESKİ TÜRKİYE'YE DÖNERLER"

Bu vizyon kararlılık istiyor. İleri görüş güçlü bir duruş istiyor. Bugün daha vaat döneminde Batıya mavi boncuk dağıtanlar Türkiye'yi de Kıbrıs Türklerini de Batı'ya karşı savunamazlar. Onun için eski Türkiye acz içindeydi. Bunlara kalsa hemen eski Türkiye'ye dönerler.

Haberin Devamı

Rüzgar ne yönden eserse essin bu gemi Akdeniz'e gidiyor. Türkiye'yi ideallerinden uzak tutmaya çalışanların oyunları bozuldu. Artık yeni Türkiye hayaliyle yarına çok daha güçlü adımlarla ilerleyeceğiz.

16 yıldır yaşadığı her zorluğu milletimizle birlikte aşan bir hareket olarak yeni bir ümit ve gurur günü yaşıyoruz.

GEMİYE CANLI BAĞLANTI

Konuşmasının ardından geminin kaptanına bağlanan Albayrak, "Her şey hazır mı?" diye sordu.

Kaptanın hazırlıkların tamamlandığını belirtmesi üzerine Albayrak, "Bütün Türkiye sizi izliyor, 81 milyonun yükü omuzlarınızda. Akdeniz'den milletimize en kısa sürede sevinçli haberler getirmeniz duasıyla. Bir de ramazanda yola çıkıyorsunuz, beklentimiz yüksek kaptanım. Vira bismillah." dedi.

Türkiye'nin ilk sondaj gemisi olma özelliğini taşıyan Fatih Sondaj Gemisi, Norveç'in güney kıyısında bulunan Hoylandsbygda limanından yola çıkarak 31 Aralık 2017'de Dilovası'ndaki limana ulaşmıştı.