HANGİ ÇİKOLATA DAHA SAĞLIKLI?
Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolata olduğunun altını çizen Diyetisyen Altuntaş, şu uyarılarda bulundu:
"Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler. Çikolata kanserden koruma, damar sağlığını güçlendirme, tansiyon kontrolünü sağlama ile dikkat çekiyor. Hatta düzenli aralıklarla bitter çikolata tüketilmesi Tip 2 diyabetlilerde şeker ve kilo kontrolüne fayda sağlıyor. İkinci sırada ise sütlü çikolatalar var. Sütlü çikolataların da tüketilme oranı, içindeki kakao miktarına göre değişiyor. Burada etiket okumak önem taşıyor. Bu çikolatalar fındıklı ya da fıstıklı tüketilebilir. Buna lezzetine göre karar verebilirsiniz. Önemli olan şey bu çikolataların içerisindeki yağ oranı. Bazı çikolatalarda palm, bazılarında ise kakao yağı kullanılıyor. Bizim önerdiğimiz kakao yağı kullanılarak yapılan çikolataların tüketilmesi. Beyaz çikolata ise bir çikolata değil. Çikolata olabilmesi için içinde belli miktarda kakao olması gerekir. Beyaz çikolata, sadece yağ ve şekerden oluşuyor. 'Beyaz çikolata mı sütlü çikolata mı?' dersek cevabımız 'sütlü çikolata' olacaktır. Bitter ve sütlü çikolata arasında kalınırsa bitter çikolata tercih edilmelidir."