Bilim - Teknoloji Airtag nedir, ne işe yarar? Airtag nasıl kullanılır, kaç metre menzili vardır?
Paylaş
Airtag nedir, ne işe yarar? Airtag nasıl kullanılır, kaç metre menzili vardır?

AirTag, Apple yetkilileri tarafından geliştirilmiştir ve yeni yeni kullanıma girmeye başlamıştır. Kıymetli eşyaların takibinin yapılması için geliştirilen airtag Apple cihazlarla koordineli bir şekilde çalışır. AirTag'inizi takip etmek istediğiniz eşyanıza koyarak Apple cihazınızdan bu eşyanızın nerede olduğunu takip edebilirsiniz. AirTag nasıl kullanılır ve menzili kaç metredir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

AirTag gelişmiş bluetooth teknolojisi sayesinde 120 metreye kadar takip imkanı sunar. Eğer ücretli servise bağlı bir GPS desteği kullanılırsa sınırsız bir takip mesafesi olur.

Haberin Devamı

AirTag nedir?

Airtag, Apple tarafından geliştirilmiş olan bir bluetooth cihazıdır. Kısa mesafe kayıp eşyaların ve nesnelerin bulunmasını sağlayan airtag, find my uygulaması ile de beraber çalışır. Airtag tek dokunuş ile kurulum özelliği sayesinde İpad ya da İphone'lara da direkt olarak bağlanır. AirTag kullanan kullanıcılar bu cihazı anahtarlık ya da çanta gibi kıymetli eşyalarına takarlar ve konumunu da Apple cihazlarından takip ederler.

Günümüzde eşyaların kaybolmaması ve sahibi tarafından takip edilmesi için geliştirilmiş bir cihazdır. Airtag insanların hayatlarını kolaylaştırmak için ortaya çıkmış bir cihazdır ve cihazın içindeki geliştirilmiş pil sayesinde de en az 1 sene kullanım ömrü sunar.

Haberin Devamı

Ne işe yarar?

Kaybolan cihazları ve eşyaları bulmak konusunda geliştirilmiş olan cihazlardan biri olan AirTag apple tarafından geliştirildi. Uzaktan eşyalarınızın, yakınlarınızın ya da cihazlarınızın nerede olduğunu airtag ile takip edebilirsiniz. Aksesuar şeklinde geliştirilmiş olan bu cihazı bir eşyanıza tutturabilir hatta çocuğunuza bile verebilirsiniz.

Bluetooth teknolojisi ile kullanacağınız zaman cihazın mesafesi 120 metre olurken eğer GPS desteği kullanırsanız bu cihazın takip mesafesi sınırsızdır.

Günümüzde özellikle de havaalanlarında bavul kayıpları son dönemde çok fazla gündeme gelmiştir. Covid-19 kapsamında Apple bu ürünü çok fazla tanıtamamış olsa da son günlerde popüler olmaya başlamıştır.

Her airtag yalnızca bir eşya için kullanılabildiğinden birden fazla eşyanızın takibi için daha fazla airtag almanız gerekir.

Airtag pil ömrünün yüksek olması sebebi ile 1 seneye kadar kullanılması da mümkündür. Aldığınız airtaginizi kullandığınız Apple cihaz ile eşleştirdiğiniz takdirde neyi takip etmek istiyorsanız airtaginizi ona sabitleyebilirsiniz.

AirTag nasıl kullanılır, kaç metre menzili vardır?

Apple tarafından günümüz teknolojilerini sunulmuş cihazlardan biri olan airtag eşya ya da canlı herhangi bir varlığın takibi için kullanılabilir.

Bluetooth ile cihaza bağlanan airtag 120 metre uzaklığa kadar takip etmenizi sağlar. Daha uzak mesafede olan ya da olduğunu düşündüğünüz bir takip için cihazınızdan ücretli bir servise bağlı olarak GPS desteği alabilirsiniz. Bu sayede ortaya sınırsız bir takip mesafesi ortaya çıkar.

Haberin Devamı