Yemek Bostan kebabı tarifi: Bostan kebabı nasıl yapılır?

Bostan kebabı tarifi: Bostan kebabı nasıl yapılır?

Paylaş
Bostan kebabı tarifi: Bostan kebabı nasıl yapılır?

Patlıcanla etin leziz birleşimi bostan kebabı tarifinde buluştu. Tadına bayılacağınız bostan kebabı tarifi evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Sevdiklerinize hazırlayabileceğiniz bostan kebabı tarifi arıyor yada bostan kebabı nasıl yapılır merak ediyorsanız "bostan kebabı tarifi, bostan kebabı nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle gözleri doyuran bostan kebabı tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Eğer bostan kebabı tarifi arıyor yada bostan kebabı nasıl yapılır merak ediyorsanız "bostan kebabı tarifi, bostan kebabı nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Bostan kebabı tarifi

Bostan kebabı malzemeleri

  • 3 adet bostan patlıcanı
  • 750 gram kuşbaşı dana eti
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber

Bostan kebabı üzeri için;

  • Domates

Bostan kebabı yapılışı

Patlıcanlar alacalı soyulup ortadan ikiye bölünür. 20 dakika tuzlu suda bekletilir. Patlıcanlar beklerken etleri pişirin. Kızdırılan tavaya etler eklenip kapağı kapatılır ve rengi dönene kadar pişirilir. Etler suyunu çekmeye başlayınca sıvı yağ eklenir ve bir kaç dakika bu şekilde kavrulur. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak eklenip diriliğini kaybedene kadar kavrulur. 1 yemek kaşığı salça, karabiber ve pul biber eklenir. 1 çay bardağı sıcak su ilave edilip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ocaktan almadan önce tuz eklenir ve iyice karıştırılıp ocaktan alınır. Tuzlu suda bekleyen patlıcanları iyice yıkayıp kurulayın. Daha sonra bol yağda önlü arkalı kızartıp fırın tepsisine alın. Patlıcanların orta kısmını çatalla yada kaşıkla iyice bastırarak çukurlar açın. Pişirdiğiniz eti çukur bölümlere dağıtın. Etlerin üzerine domates dilimleri yerleştirin. Bir kasede 1 yemek kaşığı domates salçasını 1 bardak sıcak suyla eritin. İsterseniz biraz tuz ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız salçalı sosu tepsideki patlıcanların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında domatesler yumuşayıncaya kadar ortalama 30 dakika pişirin.

Haberin Devamı