'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (1 Nisan 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, fırında levrek , sebzeli bulgur pilavı ve sütlaç tarifi var.

01 Nisan 2021, Perşembe 17:09 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ

DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ

Düğün çorbası malzemeleri

  • 2 litre et suyu
  • 250 gram koyun eti
  • 125 gram un (1 bardak silme)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)
  • 1/2 yemek kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber

Düğün çorbası terbiyesi için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 adet limon

Düğün çorbası yapılışı

Kuşbaşı doğranmış eti yeterince suyla pişirin. Unu bir bardak soğuk et suyuyla karıştırıp bulamaç yapın. Kalan et suyunu kaynatın.

Pişen eti ve suyunu birleştirin. Hazırladığınız bulamacı azar azar iyice karıştırarak ekleyin. Tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin.

Terbiyesini yapıp ekleyin. Servisten önce üzerine yağ ve kırmızı biber yakıp gezdirin.

PIRASA YEMEĞİ TARİFİ

PIRASA YEMEĞİ TARİFİ

Pırasa yemeği malzemeleri

  • 4-5 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Pırasa yemeği yapılışı

Pırasa yemeği yapmak için öncelikle pırasalar temizlenir ve 1 cm uzunluğunda doğranır. Bol su ile yıkanarak suyunu süzdürün. 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde doğranır. Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.

Kabukları soyulup küçük doğranmış domates eklenerek 1-2 dakika kavrulur. Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3 dakika hep birlikte kavrulması sağlanır. Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.

Pırasa suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir. Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir.

Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz. Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar pişirilir.

SÜTLAÇ TARİFİ

SÜTLAÇ TARİFİ

Sütlaç malzemeleri

  • 1 lt süt
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1,5 -2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Tarçın

Sütlaç yapılışı

Pirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın. Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin. Bir kaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin. Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin.

Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin. Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin.

Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın. Pişen sütlaçları kaselere dağıtın. Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (30 Mart 2021)