Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde tel şehriye çorbası tarifi, tavuk ciğeri tarifi, mor lahana salatası tarifi ve cennet çamuru tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde tel şehriye çorbası tarifi, tavuk ciğeri tarifi, mor lahana salatası tarifi ve cennet çamuru tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Tel şehriye çorbası malzemeleri
Tel şehriye çorbası yapılışı
Öncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin. 1 dakika kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Şehriyeyi ilave edip 2 dakika daha kavurun, baharatını ekleyin. Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dakika kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın. Kapağı kapalı şekilde 5-10 dakika dinlendikten sonra servise hazır.
Tavuk ciğeri malzemeleri
Tavuk ciğer yapılışı
Ciğerlerinizi iyice ayıklayın, kanı çıkana kadar bol suyla yıkayın. Kuruladığınız ciğerleri kuşbaşı doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın, dolmalık biberin çekirdeklerini ayıklayıp doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Önce soğanları sonra da biberleri tavada kavurun. Ciğerleri de tavaya ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Domates salçası ve baharatları yemeğe ekleyip altını kısın. Kısık ateşte 5 dakika kadar daha pişirin.
Mor lahana salatası malzemeleri
Mor lahana salatası yapılışı
Kırmızı lahanayı ince ince doğrayın. Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun. Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin. Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın. Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin.
Cennet çamuru malzemeleri
Şerbeti için
Cennet çamuru tatlısı yapılışı
Şerbet malzemelerini bir tencerenin içerisine koyun ve 30 dakika kaynatıp ocaktan alın. Oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Kadayıfları şehriye boyutlarında parçalayın ve tereyağı ile renk almayacak şekilde orta ateşte kavurun. İçerisine fıstığın 3/4 ünü ekleyip kavurmaya devam edin. Isınan ve hafif kavrulan karışıma azar azar şerbeti ekleyip karıştırın. Tüm şerbeti çekip kıvam aldığında tatlımız servise hazırdır. Üzerine kaymak ve kalan fıstığı ekleyip servis edebilirsiniz.