'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (14 Kasım 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yayla çorbası tarifi, karnabahar graten tarifi, telli şakşuka tarifi ve damat bohçası tarifi.

14 Kasım 2021, Pazar 09:47 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, karnabahar graten tarifi, telli şakşuka tarifi ve damat bohçası tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


YAYLA ÇORBASI TARİFİ

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

Yayla çorbası malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

YAYLI ÇORBASI YAPILIŞI

Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir.


KARNABAHAR GRATEN TARİFİ

KARNABAHAR GRATEN TARİFİ

Karnabahar graten malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz

KARNABAHAR GRATEN YAPILIŞI

Karnabaharı çiçeklerine ayırın bir tencereye yerleştirin. Karnabaharın üzerine su ekleyerek diri kalacak şekilde haşlayın.

Haşlama işleminden sonra karnabaharın suyunu süzün ve fırın tepsisine dizin. Bir kabın içerisine yumurta, un, süt sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.

Hazırladığınız karışımı karnabaharların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında karnabaharları yaklaşık 30 dakika pişirin. 30 dakika sonunda karnabaharları çıkartın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Tekrar fırına atın ve kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.


TELLİ ŞAKŞUKA TARİFİ

TELLİ ŞAKŞUKA TARİFİ

Telli şakşuka malzemeler

Kızartma için;

  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım su bardağı su

Tabanı için;

  • 200 gr tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

TELLİ ŞAKŞUKA YAPILIŞI

Tavaya sıvıyağ alınır. Yağ kızınca küp küp doğranmış patlıcanlar eklenir. 

Patlıcanlar kızarınca tavadan alın.

Aynı tavaya küp küp doğranmış kabakları ekleyin ve kızarınca alın.

Aynı yağın içine kapya biber ve normal biberleri ekleyip kızarınca içinden alın. 

Ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş ince kıyılmış sarımsak ve ince kıyılmış soğanı ekleyin. Hafif kavurun. Üzerine 3 rendelenmiş domates ekleyip kavurmaya devam edin. 

1 tatlı kaşığı şeker ve yarım yemek kaşığı domates salçası ekleyin.

Karabiber ve pul biberi de ilave edin. 

iyice pişen domatese yarım çay bardağı su ekleyin ve suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çekince kızartmaları sosa ekleyip iyice karıştırıp altını kapatın.

Ayrı bir tavaya tel kadayıfı koyun.

Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp çevirerek karıştırın. 

Kavrulunca ocaktan alıp servis tabağına koyun. 

Zemine iyice yayın ve üzerine soslu kızartmayı ekleyin.


DAMAT BOHÇASI TARİFİ

DAMAT BOHÇASI TARİFİ

Damat bohçası malzemeler

  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Arası için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt.

Üzeri için;

  • Pasta süsü

DAMAT BOHÇASI YAPILIŞI

Krem şanti, sütle çırpılarak koyulaştırılır ve buzdolabına konur.

Hamuru için yumurta ve şeker çırpılır. Sıvı yağ, süt, vanilya, kakao, kabartma tozu ve un konup mikserle çırpılır.

Yapışmayan bir tavaya veya pankek tavasına yağ sürmeden bir yemek kaşığı dökülerek kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirilir. Tek tarafı pişirilir ve tepsiye dizilir.

Diğerleri pişene kadar tepsi ile poşete koyup buharlaşmaması için ağız kısmı açık tutulur.

Çok soğumadan karşılıklı kenarlarını elimizle sıkıp birleştirilerek kutu şekline getirilir.

Soğuduktan sonra içine krem şanti sıkılıp pasta süsü ile süslenerek servis yapılır.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Tavuk göğüs etini sulu ve yumuşacık pişirme ipuçları