"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (16 Eylül 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tel şehriye çorbası tarifi, tavuk sarma tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve sufle tarifleri.

16 Eylül 2020, Çarşamba 08:40 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün menüsünde tel şehriye çorbası tarifi, tavuk sarma tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve sufle tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü 


Tel şehriye çorbası tarifi

Tel şehriye çorbası tarifi

Tel şehriye çorbası malzemeleri

  • 1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel şehriye
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 adet et veya tavuk bulyonu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 litre sıcak su yaklaşık

Tel şehriye çorbası yapılışı

Öncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin. 1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun. Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin. Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın. Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır.


Bütün tavuk sarma tarifi

Bütün tavuk sarma tarifi

Tavuk sarma malzemeleri

  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 çay bardağı bezelye (haşlanmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • 2 adet patates
  • 2 adet yeşil soğan

Tavuk sarma yapılışı

Bütün tavuğu kasaptan alırken açtırın ve kemiksiz kalmasına dikkat edin. Tavuğun içine tuz ve karabiber ekleyin. İçerisine bezelyeleri ve havuçları ekleyip en baştan itibaren sıkıca sarın. Tavuğun üzerine sıvıyağ gezdirin ve mutfak ipiyle sıkıca bağlayın. 165 dereceye ayarlanmış fırında ortalama 1 - 1.5 saat iyice kızarana kadar pişirin. İpi kesip servis edebilirsiniz.


Sebzeli bulgur pilavı tarifi

Sebzeli bulgur pilavı tarifi

Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 3 biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kapya biber
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su (kaynar)

Sebzeli bulgur pilavı yapılışı

Pilav tenceresine yağı alın ve eritin. Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun. Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavuruyoruz. Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz. Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıyoruz.


Sufle tatlısı tarifi

Sufle tatlısı tarifi

Sufle malzemeleri

  • 125 gram bitter çikolata
  • 125 ml süt
  • 3 adet yumurta(sarıları ve beyazları ayrılmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Sufle pişirme kaplarını yağlamak için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao

Sufle servisi için;

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Sufle yapılışı

Sütü ufak bir tencereye alın ve kaynayana kadar pişirin. İçine çikolata ilave edin. Çikolata eriyince ocaktan alın. Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1,5 yemek kaşığı un ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca çikolatalı sütlü karışımı içine yavaş yavaş ilave edin. 2 yemek kaşığı toz şeker atarak sürekli karıştırın. Daha sonra 3 adet yumurta sarısını da ilave edin ve 2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Derin bir kasede 3 adet yumurta beyazını bir cimcik tuz ile birlikte iyice köpürene kadar çırpın (kaseyi ters çevirdiğinizde akmaması lazım). Yağlanmış ve kakao kaplanmış sufle kaplarına bir parmak boşluk kalacak şeklide harcı bölüştürün ve inceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri