'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (17 Haziran 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak domatesli şehriye çorbası, etli patates yemeği, pirinç pilavı ve irmikli muhallebi tatlısı tarifleri...

17 Haziran 2021, Perşembe 13:06 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
DOMATESLİ ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

DOMATESLİ ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

  • Rendelenmiş domates 
  • Arpa ya da tel şehriye
  •  İnce kıyım maydanoz
  • 1 adet bulyon

YAPILIŞI

Öncelikle yağı tencere koyun ardından moatesi ekleyin. 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun. Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin. Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın. Üzerine maydanoz ekleyin.

Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır.


ETLİ PATATES YEMEĞİ TARİFİ

ETLİ PATATES YEMEĞİ TARİFİ

MALZEMELER

  • 250 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 5 – 6 adet patates
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

YAPILIŞI

Etleri, sıvı yağ ile birlikte tencereye alarak kavurun.

Etler suyunu bırakınca altını kısıp 30 dakika bu şekilde pişirin.

Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, salça ve küp doğranmış patatesler eklenerek karıştırılır.

Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir.

Kırmızı toz biber ve tuzu da eklenerek kapağı kapatılır.

Kaynayınca altı kısılır.

Et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ

MALZEMELER

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 4 damla limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Tereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun.

Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.

Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.

Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.

İRMİKLİ MUHALLEBİ TATLISI TARİFİ

İRMİKLİ MUHALLEBİ TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağ

YAPILIŞI

Derin bir tencereye süt ve toz şekeri alıp iyice eriyene kadar karıştıralım. Ardından irmik ilave edilir ve pişene kadar karıştırılır. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alın. Üzerine vanilya ve tereyağını ekleyip güzelce karıştırın. Sıcakken kaselere bölün veya kare cam tepsiye alın. Soğuduğunda servis edin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri