Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yarma çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, humus tarifi ve sarma kadayıf tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yarma çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, humus tarifi ve sarma kadayıf tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yarma çorbası malzemeler1/2 su bardağı yarma buğday (önceden suda bekletilmiş)2 yemek kaşığı un1 çay bardağı nohut(önceden haşlanmış)1/2 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta sarısı5 su bardağı su1 çay kaşığı tuzYarma çorbası üzeri için;2,5 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kuru naneYARMA ÇORBA YAPILIŞIDerin bir tencereye 1 su bardağı su dökün. Tuz, yoğurt ve yumurtayı pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Ardından geriye kalan suyu da üzerine ilave edin ve ocağın altını açın. Önceden suda bekletilmiş buğday ve haşlanmış nohutu da ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan ve koyulaşan çorbanın altını kısın. Ayrı bir tavada tere yağını kızdırın ve üzerine naneyi ekleyip kokusu çıkana kadar bekleyin. Naneli yağı ocaktan alıp çorbanın içerisine karıştırın ve ocağın altını kapatıp sıcak olarak servis edin. Ispanak yemeği malzemeler1 kg ıspanak1 adet kuru soğanYarım çay bardağı pirinç2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçasıTuzKarabiberPul biberISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞIBaşlangıç olarak ıspanakları temizleyelim. Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ilave edelim. Ardından ıspanakları da ekleyelim ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavuralım. Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edelim. 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirelim. Sıcak servis edelim. Humus malzemeler400 gram konserve nohut2 yemek kaşığı tahin3 diş sarımsak5-6 yemek kaşığı zeytinyağı1 limonun suyuKırmızı biberKimyonKişnişTuz, karabiberHUMUS YAPILIŞINohuttan bir yemek kaşığı ayırın. Kişniş hariç kalan bütün malzemeyi rondodan geçirin. Eğer kıvamı koyu gelirse biraz su ekleyerek açabilirsiniz. Hazırladığınız humusu, kişniş ve 1 yemek kaşığı nohut ile süsleyin. Sarma kadayıf malzemeler650 gram kadayıf400 gram yakın çekilmiş ceviz (ne çok ince nede çok iri çekilmeyecek)Sarma kadayıf üzeri için200 gram margarin100 gram tereyağıSarma kadayıf şerbeti için6 su bardağı şeker6 su bardağı suYarım limon1 kaşık margarin (parlak olması için)SARMA KADAYIF YAPILIŞISarma işlemine başlamadan önce kadayıflarımızı tel tel oluncaya dek didikleyip yeteri kadarını avuç içimize alıp cevizini de koyup yaprak sarması sarar gibi saralım ve margarinle yağlamış olduğumuz tepsiye sarma işlemi bitip tepsiniz doluncaya kadar devam edelim. Daha sonra margarini ve tereyağını pembeleşinceye kızartıp her birinin üzerine kaşık kaşık döküp 175 derece önceden ısıtılmış fırına verelim. Kızarmaya yakın derecesini 150 ye düşürelim. Nar gibi kızarınca da fırından çıkartıp, ılımasını bekledikten sonra önceden hazırladığımız şerbetini ılık olarak dökelim.