TAVUK SUYU ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
- Derili tavuk eti
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
- 3 avuç tel şehriye
- 2-3 dal maydanoz
Terbiye için:
- Yarım limon suyu
- 1 yumurta sarısı
NASIL YAPILIR?
Öncelikle tavukları haşlıyoruz.
Tavuğu haşlayıp başka bir kaba suyunu süzelim.
Tenceremizde tereyağı ve sıvı yağı eritip unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra tavuk suyunu ekleyelim.
Üzerine 1 bardak kadar da normal kaynar su ekleyelim.
O suda kaynara çıkınca tel şehriye ekleyelim.
Başka bir yerde bir yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiye hazırlayalım.
Terbiyeyi bir elle karıştırarak içine sıcak çorbadan alıp hemen karıştıralım terbiye iyice karışana kadar bu işlemi yapalım sonra çorbayı karıştıra karıştıra tencereye dökelim ve kaynara çıkana kadar sürekli karıştıralım..
Daha sonra indirmeye yakın pul biber, karar biber, tuz ve biraz maydanoz ekleyip 5 dk daha kaynatıp altını kapayalım.