Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak zerdeçallı tavuk suyu çorbası tarifi, kabak beğendili tavuk tarifi, kızarmış patates salatası tarifi ve borcam parfesi tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı zerdeçallı tavuk suyu çorbası tarifi, kabak beğendili tavuk tarifi, kızarmış patates salatası tarifi ve borcam parfesi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Zerdeçallı tavuk suyu çorbası malzemeler1 adet tavuk but veya yarım tavuk göğsü 4 yemek kaşığı tam buğday unu 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı doğal sirke Tuz, karabiber, nane 1 çay kaşığı toz zerdeçalZERDEÇALLI TAVUK SUYU ÇORBASI YAPILIŞIAyrı bir yerde 4 yemek kaşığı unu 2 bardak suyla iyice karıştırın.Bir yandan kepçeyle karıştırıp, bir yandan unu tavuk suyuna ilave edin.Sirke ve tuzu koyup çorbayı pişirmeye devam edin.Pişen çorbaya didiklenmiş tavuk ve nane ekleyin.Karıştırdıktan sonra servis edin. Kabak beğendili tavuk pirzola malzemelerTavuk pirzola için;8 parça pirzola tavukPul biberKekikTuzKabak beğendi için;4 adet kabakBeşamel sosu için;2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı un2,5 su bardağı sütTuzKarabiberKabağın üzerine;1 su bardağı kaşar peynirKABAK BEĞENDİLİ TAVUK PİRZOLA YAPILIŞIUygun bir kapta açılmış tavuk pirzola, karabiber, pul biber, kekik ve tuzu alıp iyice karıştıralım.Tavuk etlerimizi fırın kabına yerleştirip önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirelim.Rendelenmiş kabağı, kabaklar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim.Beşamel sosu için; tereyağı ve unu kavuralım.Üzerine sütü ekleyerek hızlıca çırpıp koyulaşıncaya kadar kadar pişirelim.Son olarak tuzu, karabiber ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.Pişen kabağın üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peyniri ve beşamel sosu ilave edip 1-2 dakika daha karıştırarak pişirelim.Uygun bir tabağa kabak beğendimizi alalım.Üzerine pişirmiş olduğumuz tavuk pirzolamız dan koyarak servis edelim. Kızarmış patates salatası malzemeler4 adet orta boy patates1 adet kırmızı biber1 adet kırmızı soğanÇeyrek demet maydanozÇeyrek demet dereotu1 tatlı kaşığı sumak1 tatlı kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı tuzYarım limon suyu1-2 yemek kaşığı zeytinyağıKızartmak için;Sıvı yağKIZARMIŞ PATATES SALATASI YAPILIŞIÖncelikle patateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.Ardından ocağa alınan tavaya sıvı yağı koyun ve kızdıktan sonra patatesleri kızartın.Altın sarısı rengi alan patatesleri kağıt havlu serili tabağa alın.Bir yandan da kabukları soyulan soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayın. El yarımıyla iyice bir karıştırın.Kırmızı biberin içini temizleyin ve onu da küçük küçük doğrayarak bir kaba alın.Dereotu ve maydanozu da ince ince kıyın.Ardından geniş bir karıştırma kabına doğranan soğanları, biberi, maydanoz ve dereotunu alarak güzelce karıştırın.Tuz, pul biber, sumak, nane, limon suyu ve zeytinyağını da ilave edip karıştırdıktan sonra patatesleri de ekleyin ve son kez güzelce karıştırın.Hazır olan kızartılmış patates salatasını servis tabağına alın. İsteğe bağlı üzerine çok az zeytinyağı gezdirerek servis edin. Borcam parfesi malzemeler2 paket krem şanti2 çay bardağı süt (250 ml)1 paket bebe bisküvisi1 çay bardağı damla çikolata1 çay bardağı fındık içi2 adet küçük boy muzÇikolata sosu için;1 paket çikolata sosu2 su bardağı süt (400 ml)BORCAM PARFESİ YAPILIŞIKarıştırma kabına soğuk sütü ve krem şantiyi alın. Krem şanti kıvam alana kadar mikser yardımı ile çırpın. Bu aşamada kullanılan sütün soğuk olması krem şantinin daha güzel kıvam almasını sağlayacaktır.Ardından üzerine bebe bisküvilerini el ile ikiye bölerek ekleyin.Üzerine damla çikolata, fındık içi ve doğranmış muzları ekleyerek güzelce karıştırın. İsteğe göre farklı meyve ya da kuru yemişler ekleyerek damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz.Hazırlanan karışımı 20×29 cm ebatlarındaki borcama boşaltın ve yayın.Çikolata sosu ve sütü bir tencereye alarak karıştırın ve kıvam alıp kaynayıncaya kadar pişirin. Pişen çikolata sosunu soğumaya bırakın. Çikolata sosunu mutlaka soğutun aksi halde krem şanti eriyecektir.Pastanın üzerine çikolata sosunu gezdirin ve üzerini düzeltin.Pastayı 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.