'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (27 Temmuz 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tel şehriye çorbası tarifi, islim kebabı tarifi, acem pilavı tarifi ve süt helvası tarifleri.

27 Temmuz 2021, Salı 09:25 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün tel şehriye çorbası tarifi, islim kebabı tarifi, acem pilavı tarifi ve süt helvası tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


TEL ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ

Tel şehriye çorbası malzemeleri

  • 1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel şehriye
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 1 adet et veya tavuk bulyonu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 litre sıcak su yaklaşık

Tel şehriye çorbası yapılışı

Öncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin. 1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun. Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin. Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın. Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır.


İSLİM KEBABI TARİFİ

İslim kebabı malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 soğan
  • 1-2 dilim ekmek içi
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Nane
  • Kekik

İslim kebabı sosu için:

  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası
  • Su
  • Tuz

İslim kebabı üzerini süslemek için:

  • Domates
  • Biber
  • Kürdan

İslim kebabı yapılışı

Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur ve uzun şeritler halinde kesilir. Acı suyunu çıkartmak için ortalama yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz. Bu arada köfteleri hazırlamak için soğanları rendeliyoruz. Kıyma, yumurta, ekmek içi, baharatlar eklenip köfte hamurunu iyice yoğuruyoruz. Cevizden biraz büyük bir şekilde yuvarlıyoruz. Suda bekleyen patlıcanları süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruluyoruz. Kızgın yağda patlıcanları kızartıyoruz. Patlıcanlar bittikten sonra köfteleri kızartıyoruz. İster tek patlıcanla istersek de çift patlıcanla bohça şeklinde köfteleri sarıyoruz. Domates ve biberi kürdana batırıp köfteleri saran patlıcanların tam açılma yerine kürdanı batırıyoruz. Bütün patlıcanları bu şekilde sarıp üzerlerinde salçalı sosu gezdiriyoruz. 200 derecelik fırında domates ve biberler kızarana kadar pişiriyoruz.


ACEM PİLAVI TARİFİ

Acem pilavı malzemeler

  • 1 su bardağı Jasmine pirinç
  • 30 gram tereyağı
  • 200 gram kuşbaşı dana eti
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 havuç
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım çay kaşığı zencefil ve tarçın
  • Tuz

Acem pilavı yapılışı

Bu özel pilavı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip hafifçe kavurun. 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri iyice pişirin. Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin. Jülyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ilave edin. Baharat ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.


SÜT HELVASI TARİFİ

Süt helvası malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Süt helvası yapılışı

Sütün yarısını bir tencereye alın ve şekerini ilave edin. Şeker tamamen eriyene kadar ocakta pişirin. Bu aşamada sütün kaynamasına gerek yok sadece şekerlerin erimesi yeterli olacak. Daha sonra tencereyi ocaktan alın. Kalan sütü ve yumurta sarısını da tencerenin üzerine ilave edin. Güzelce çırpın ve soğumaya bırakın. Tereyağını tavada eritmeye başlayın. Eriyen tereyağının üzerine unu ilave edin. Un hafif pembeleşene kadar kavurun. Süt helvası yaparken unun kokusu çıkana kadar kavrulduğuna dikkat edin. Gereğinden fazla kavrulması durumunda un kokusu baskın olacaktır. Daha sonra kavrulmuş unu yavaş yavaş süte ekleyin. Karıştırarak koyulaşmasına yardımcı olun ve kıvam alana kadar pişirin. Karışım kıvam aldıktan sonra vanilyasını da ekleyin ve çok pişirmeden ocaktan alın. Karışımı ısıya dayanıklı cam kaplara veya toprak kaselere dökün. Fırını sadece üst rafı yanı ızgara bölümü ısınacak şekilde 200 derecelik ısıtın. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika, sadece üstü kızarana kadar pişirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (26 Temmuz 2021)