"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (29 Mayıs 2020)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer "Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem? " diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak sebzeli tavuk suyu çorbası tarifi, Meksika usulü tavuk tarifi, sade bulgur pilavı tarifi ve karagöz tatlısı tarifleri.

29 Mayıs 2020, Cuma 09:27 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak günün sebzeli tavuk suyu çorbası tarifi, Meksika usulü tavuk tarifi, sade bulgur pilavı tarifi ve karagöz tatlısı tarifi var.

"Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü


Sebzeli tavuk suyu çorbası tarifi

Sebzeli tavuk suyu çorbası tarifi

Sebzeli tavuk suyu çorbası malzemeleri

  • 2,5 litre tavuk suyu
  • 250 gram karışık sebze (kabak, fasulye, havuç)
  • 1 tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım bardak un
  • 1 bardak süt

Sebzeli tavuk suyu çorbası yapılışı

Sebzeleri küp küp doğrayın, 1 kaşık yağ ve üzerini örtecek kadar tavuk suyu ekleyip bu şekilde ateşe koyun. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Unla sütü birbirine karıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş tencereye ekleyin ve artan tavuk suyunu da tencereye ekleyin. Sonra kıyılmış tavuk eti ve tuz ekleyip indirin.


Meksika usulü tavuk tarifi

Meksika usulü tavuk tarifi

Meksika usulü tavuk malzemeleri

  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
  • 350 g Tavuk Göğsü
  • 3 Tatlı Kırmızı Biber
  • 3 Yeşil Biber
  • 1 Paket Krema
  • 5 Adet Biberiye Turşusu (2 Yemek Kaşığı Suyu)
  • 2 Yemek Kaşığı Soya Sos
  • Tuz ve Biber

Meksika usulü tavuk yapılışı

Bir teflon tavaya yağ ilave ediyoruz. Yeşil ve kırmızı biberleri uzun uzun doğrayıp kızdırılmış tavaya ekliyoruz. Biberler kızarınca bir tabağa alıyoruz. Tavuk göğsünü de uzun ince doğruyoruz ve tuzla karabibere buluyoruz. Biberleri kızarttığımız tavaya ekliyoruz. Pişene kadar kavuruyoruz. Pişen tavukları da tabağa alıyoruz. Aynı tavada sosu yapmaya başlıyoruz. 1 paket kremayı tavanın içerisine ekliyoruz. Biberiye turşusunu ve suyu ekliyoruz. Daha sonra soya sosunu ilave ediyoruz ve iyice kaynatıyoruz. Sos kaynamaya başlayınca kızarttığımız biberleri ve tavukları ilave ediyoruz. Pişirmeye devam ediyoruz. Ortalama 5 dakika daha piştikten sonra Meksika usulü tavuğumuz hazır.


Sade bulgur pilavı tarifi

Sade bulgur pilavı tarifi

Sade bulgur pilavı malzemeleri

  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet büyük boy soğan(yemeklik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 - 2,5 su bardağı sıcak su
  • 2 çay kaşığı tuz

Sade bulgur pilavı yapılışı

Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını koyup kızdırın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Üzerine bulguru ekleyip 2-3 dakika kadar daha kavurun. Ardından tuz ve sıcak suyu ekleyip güzelce karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp pilavı orta ateşte kaynamaya bırakın ve kaynadıktan sonra altını biraz kısıp pişmeye bırakın. Pilavınız piştikten sonra ocağın altını kapatın ve 1-2 kere pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatın ve en az 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Sıcak servis edin.


Karagöz tatlısı tarifi

Karagöz tatlısı tarifi

Karagöz tatlısı malzemeleri

  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/4 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un

Karagöz tatlısı şerbeti için

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 damla limon suyu

Karagöz tatlısı yapılışı

Sütü ılıtın ve derince bir yoğurma kabına alın, içerisine mayayı ezin, şekeri ekleyin ve elinizle karıştırarak mayayı tamamen eritin. Mayalanması için 5 dakika kadar bekledikten sonra, içine yumurtayı, yağı, kabartma tozunu ve unu ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. Hamuru 3 eşit bezeye ayırın ve bezelerden birisine kakaoyu ilave edip, her yerine karışana kadar yoğurun. İkisi sade, biri kakaolu olmuş olan hamurların üstünü nemli bir bezle örtün ve 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken şerbetini hazırlayın. Şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alın, şeker eriyene dek karıştırın ve kaynamaya bırakın şerbet kaynamaya başlayınca içerisine limon damlatın 10 dakika kadar bu şekilde kaynadıktan sonra altını kapatın. Şerbeti ılıklaşması için bir kenara alın. Şerbet tam olarak soğumamalı, ılık kalmalıdır. Sade bezelerden birisini alın ve hafif unlanmış tezgahta açabildiğiniz kadar ince bir şekilde açın. Kakaolu bezeyi ikiye bölün ve avucunuzun altında yuvarlayarak, açtığınız sade hamurun ortasına yetecek uzunlukta bir silindir yapın. Açtığınız sade hamurun ortasına, silindir haline getirdiğiniz kakaolu hamuru yerleştirin. Sade hamuru D şeklinde kakaolu hamur arada kalacak şekilde ikiye katlayın. Elinizin altında hafifçe bastırarak rulo şekline getirin ve iki parmak genişliğinde kesin. Yağladığınız bir fırın tepsisine kestiğiniz hamurları kakaolu kısmı ortada ve üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tüm hamuru üstteki adımları takip ederek hazırlayın. 180 dereceye ayarladığınız soğuk fırına koyun ve bu şekilde 15 dakika pişmeye bırakın. Üstleri kızarınca tepsiyi fırından alın. Sıcak tepsiye ılıklaşmış olan şerbeti gezdirin ve şerbeti tamamen çekip soğuyana dek bekletin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Birbirinden farklı 5 sulu yemek tarifi