'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (30 Kasım 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yayla çorbası tarifi, köfte tarifi, fırında baharatlı patates tarifi ve trileçe tarifi.

30 Kasım 2021, Salı 09:49 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, köfte tarifi, fırında baharatlı patates tarifi ve trileçe tarifi var.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ


YAYLA ÇORBASI TARİFİ

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

Yayla çorbası malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

YAYLA ÇORBASI YAPILIŞI

Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir.


YUMUŞAK KÖFTE TARİFİ

YUMUŞAK KÖFTE TARİFİ

Yumuşak köfte malzemeler

  • 500 gram yağlı dana kıyma
  • 1/2 su bardağı galeta (ya da bayat ekmek içi)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak İçin:

  • 3/4 su bardağı sıvı yağ

YUMUŞAK KÖFTE YAPILIŞI

Soğanın kabuklarını soyun ve soğanı incecik, minik küpler halinde doğrayın. Derin bir kabın içine galeta ununu, soğanı, rendelenmiş sarımsağı, kıyma, zeytinyağı, yumurta, tuz ve baharatları ekleyin. Tüm malzemeler birbirlerine geçene kadar yaklaşık 8-10 dakika kadar güzelce yoğurun. Üzerini streçleyerek buzdolabında en az 30 dakik dinlendirin. Yoğurduğunuz köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve uzunlamasına şekiller vererek yuvarlayın. Tavanın içerisine sıvı yağı aktarın ve kızdırın. Kızmış yağda dinlenen köftelerinizi arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu sarılı bir tabağın üzerine alın ve fazla yağlarından süzdürün. Ardından tabaklara servis edin.


FIRINDA BAHARATLI PATATES TARİFİ

FIRINDA BAHARATLI PATATES TARİFİ

Fırında baharatlı patates tarifi malzemeler

  • 3 adet büyük boy patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 dal biberiye
  • 1 çay kaşığı karabiber

FIRINDA BAHARATLI PATATES YAPILIŞI

Bir kabın içerisine tuz, kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye, karabiber ve zeytinyağı alınır. Bütün malzemeler çırpıcıyla karıştırılır. Patatesler soyulur ve yıkanır. Elma dilimi şeklinde kesilir. Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hazırladığımız baharatlı karışım üzerine eklenir. Her yerine gelecek şekilde dağıtılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.


TRİLEÇE TARİFİ

TRİLEÇE TARİFİ

Trileçe malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı keçi sütü
  • 2 su bardağı inek sütü
  • 1 su bardağı manda sütü

Karameli için:

  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük çay bardağı toz şeker

TRİLEÇE YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri derin bir karıştırma kabının içine ekleyin. Şekerler tamamen eriyip krema kıvamına gelene kadar çırpın. Karıştırma kabının içine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Spatula kullanarak, bütün malzemeleri alttan üste doğru sürekli olarak karıştırın. Kek harcının tamamen karıştığına emin olun. Hazırladığınız harcı yağlanmış fırın kabına döküp üzerini düzeltin. Trileçenin kek tabanını önce 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra fırının sıcaklığını 150 dereceye indirip 20 dakika daha pişirmeye devam edin. Pişen keki oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra kürdan kullanarak, kekin üzerinde delikler açın. Sütlü şerbetini yapmaya başlayın. İnek sütü, manda sütü ve keçi sütünü derin bir tencerede karıştırın.

Tencereye şekeri ilave edin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Bu aşamada sütlü şerbet için manda ve keçi sütünü kullanmadan, 3 su bardağı inek sütü ve 1 su bardağı krema kullanarak da şerbetinizi hazırlamanız mümkün. Şeker tamamen eriyip, sütler kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatıp bırakın.

Bu sırada karamelini hazırlayın. Ayrı bir sos tenceresinde toz şekeri dikkatlice eritin. Üzerine tereyağını ilave edin. Tereyağlı şeker karışımı fokurdamaya başlayınca üzerine kremayı ekleyin. Güzelce karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

Ilık sütlü şerbeti, oda sıcaklığında soğumuş olan trileçe kekinin üzerine dökün. Kek sütü iyice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Bu arada 1 paket krem şantiyi hazırlayın.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (29 Kasım 2021)