'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (9 Mayıs 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... İşte damak zevkinize uyacak, terbiyeli sebze çorbası, fırında tavuk but, mor lahana salatası ve Kıbrıs tatlısı tarifleri...

09 Mayıs 2021, Pazar 14:25 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI TARİFİ

TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI TARİFİ

Terbiyeli sebze çorbası malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 adet kabak
  • 2 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 6 su bardağı su

Terbiyeli sebze çorbası terbiyesi için

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3-4 damla limon

Terbiyeli sebze çorbası yapılışı

4 yemek kaşığı ayçiçek yağını tencerede kızdırın. Üzerine küp doğradığınız 1 adet kuru soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.

Üzerine 1'er dakika arayla 2 adet küp doğranmış havuç, 1 adet dolmalık kırmızı biber, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kabak ve 2 dal doğranmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 6 su bardağı suyu tencereye ekleyip karıştırın.

Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Çorba kaynamaya başlarken terbiyesi için yarım su bardağı yoğurt eklediğiniz bir kasede 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 3-4 damla limonu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Üzerine kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yavaş yavaş dökün ve ısılarını eşitleyin. Kaynamış olan çorbanın altını kısın ve terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ilave edin.

10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. 

FIRINDA TAVUK BUT TARİFİ

FIRINDA TAVUK BUT TARİFİ

Fırında tavuk but malzemeleri

  • 4 adet kalçalı but
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber, kekik, kimyon, karabiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 küçük soğan
  • Sıvı yağ

Fırında tavuk but yapılışı

Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Yoğurda ekleyerek karıştırıyoruz. Son olarak sıvı yağı ve baharatları da ekleyip harmanlıyoruz.

Tavukları temizliyoruz ve fazla derilerini kesiyoruz. Üzerine içinin de iyi pişmesi için çizikler atıyoruz. Hazırladığımız sosu her tarafına iyice sürüyoruz.

Fırın tepsimize tavukları koyuyoruz ve fırına veriyoruz. 200 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz. Bu şekilde daha güzel kızarmasını sağlayabilirsiniz.

MOR LAHANA SALATASI

MOR LAHANA SALATASI

Mor lahana salatası malzemeleri

  • Yarım adet mor lahana
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı ceviz içi
  • 1 adet kırmızı elma
  • 1/3 demet kıyılmış maydanoz

Mor lahana salatası yapılışı

Kırmızı lahanayı ince ince doğrayın. Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.

Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin.

Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın.

Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin.

KIBRIS TATLISI

KIBRIS TATLISI

Kıbrıs tatlısı malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • Bir paket kabartma tozu

Kıbrıs tatlısı kreması için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Kıbrıs tatlısı şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs tatlısı yapılışı

Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın.

Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin. Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye dökün.

160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin. Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın. Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca Hindistan cevizi serpin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (8 Mayıs 2021)