Dünya 193 bıçak darbeli meşru müdafaa! Hayatını değiştiren tanık yıllar sonra ortaya çıktı

193 bıçak darbeli meşru müdafaa! Hayatını değiştiren tanık yıllar sonra ortaya çıktı

Paylaş
193 bıçak darbeli meşru müdafaa! Hayatını değiştiren tanık yıllar sonra ortaya çıktı

Tüm dünyaya örnek olabilecek bir evlilik yaşadıkları düşünülen Wright çiftinin hayatı, yaşadıkları kara gecenin ardından adeta tersine döndü. Yıllar sonra ortaya çıkan bir tanık ise 'mavi gözlü kasap'ın hayatını değiştirecekti.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci / Posta.com.tr | 1997 yılında ABD'nin Teksas eyaletinde bir restoranda çalışan 21 yaşındaki Susan Wright, burada ileride eşi olacak Jeff ile tanıştı. Susan, kendisinden 8 yaş büyük Jeff'i gördüğü an aşık olmuş ve evleneceği adamın o olduğunu anlamıştı.

Haberin Devamı

İkili kısa süre sonra birlikte olmaya başladılar ve ardından Susan, hamile olduğunu öğrendi. Bunun üzerine 1998 yılında Susan ve Jeff, dünya evine girdi. Ardından çocukları Bradley dünyaya geldi. Bradley'den yalnızca birkaç sene sonra ise Kailey isimli kızlarını kucağına alan çift, mükemmel bir çekirdek aile olarak görünüyordu. Ancak perdenin arkasında işler göründüğü gibi değildi.

DAHA FAZLA DAYANAMADI...

Susan, kocasının evlilikleri boyunca yasa dışı maddeler kullandığını ve bu maddelerin etkisi altındayken kendisine şiddet uyguladığını öne sürdü. 2003 yılının 13 Ocak günü eve uyuşturucu maddelerin etkisiyle çok sinirli bir şekilde dönen Jeff, bardağı taşırmıştı. Genç Susan bu suistimale kesin olarak son vermeye kararlıydı.

Haberin Devamı

Mahkeme kayıtlarına göre, aslında güzel başlayan bir gecenin ilerleyen saatlerinde Jeff, uyuşturucunun etkisiyle öfkesine hakim olamadı ve 4 yaşındaki Bradley'in yüzüne vurdu. İddiaya göre, daha sonra kendisine itiraz eden Susan'a tecavüz eden Jeff, eşini öldürmekle tehdit etti.

"ONU BIÇAKLAMAYI BIRAKAMADIM"

Kocasına karşı koymaya çalışan Susan, eline bir bıçak aldı ve Jeff'i bıçakladı. Bir kez bıçaklamaya başlayınca kendisini durduramayan kadın, olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Onu bıçaklamayı bırakamadım, bırakamadım. Durduğum gibi biliyordum ki Jeff bıçağı geri alacak ve beni öldürecekti. Ölmek istemiyordum.

Başka bir iddiaya göre ise Susan, eşini yatağa çekmek için ona romantik jestlerde bulundu ve Jeff yatağa geldiğinde eline aldığı bıçakla kocasını vahşice katletti.

193 KEZ BIÇAKLAYARAK MEŞRU MÜDAFAA

Neler yaşandığı kesin olarak bilinmezken Jeff, 2 farklı bıçaktan aldığı 193 bıçak darbesiyle (41 tanesi yüzünde, 46 tanesi göğüsünde ve 7 tanesi cinsel bölgesinde) hayatını kaybetti. Genç Susan bıçakların bir tanesini o kadar şiddetli sapladı ki bıçağın ucu Jeff'in kafatasında kırıldı.

Tüm gece kocasının cansız bedeni başında oturan Susan, Jeff'in ölümden dönüp kalkarak kendisini öldürmesinden korktu. Susan, cesedi ortadan kaldırmaya karar vermişti. İşlediği cinayetin şokunu atlattıktan sonra kocasının cansız bedenini bağlayıp arka bahçesine taşıyan Susan, eşini burada çeşme yapmak için açılmış bir çukura gömdü.

Haberin Devamı

KÖPEĞİ KAZARAK CESEDİ ÇIKARDI

Cesetten kurtulmuştu, sıra cinayetin gerçekleştiği yatak odasındaydı. Susan, tüm odayı deterjanla temizlemeyi çalışsa da kan her yere sıçramıştı. Birkaç gün sonra ise evin köpeğinin kocasının cesedini gömdüğü yeri kazdığını gördü. Susan artık yaptıklarını daha fazla saklayamayacağını biliyordu.

'SİGORTA PARASININ PEŞİNDEYDİ' İDDİASI

Cinayetin işlendiği 3 Ocak'tan tam 15 gün sonra 18 Ocak 2003 tarihinde çağırdığı avukatına her şeyi itiraf eden Susan, yalnızca kendisini savunduğunu iddia etti. Savcı ise Susan'ın 2004'te başlayan davasında genç kadının eski bir 'üstsüz dansçı' olduğunu söyleyerek onun cinayeti işleme sebebinin Jeff'in 200 bin dolarlık hayat sigortasını istemesi olduğunu öne sürdü. Savcılardan biri olan Kelly Siegler, cinayetin işlendiği yatağı mahkeme salonuna getirtmişti.

Davanın sonunda ise jüri, savcıların iddialarına inandı ve Susan'ın yalan söylediğine kanaat getirdi. Susan, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

 

 

'MAVİ GÖZLÜ KASAP'IN KADERİNİ DEĞİŞTİREN TANIK

Susan daha sonra mahkemeye çağırdığı Jeff'in eski nişanlısı Misty McMichael, öldürülen adamın son derecede şiddet yanlısı bir insan olduğunu ve uyuşturucu kullandığı zaman bunun daha da fazla olduğunu söyledi.

Bu yeni bilgiler ile birlikte halk arasında 'mavi gözlü kasap' olarak nam salan Susan'ın cezası 20 yıla düştü. Susan, 2020 yılının aralık ayında 16 yıl hapis yattıktan sonra tahliye edildi.