Dünya 25 yıldır çözülemeyen genç kızın cinayetinde flaş gelişme!

25 yıldır çözülemeyen genç kızın cinayetinde flaş gelişme!

Paylaş
25 yıldır çözülemeyen genç kızın cinayetinde flaş gelişme!

Komşusunun köpeğini gezdirmeye çıktığı sırada vahşice katledilen 14 yaşındaki genç kızın cinayeti 25 yıl geçse de çözülemedi. Bunun üzerine bir hayır kurumu devreye girerek davayı yeni bir boyuta taşıyacak flaş bir adım attı.

Posta.com.tr | İngiltere'nin Exeter şehrinde yaşayan 14 yaşındaki Kate Bushell, 15 Kasım 1997 sabahı mutlu bir güne uyanmıştı. Hafta sonu olduğu için okulu yoktu. Ailesiyle birlikte kahvaltısını yaptı. Evde bir süre vakit geçirdikten sonra öğleden sonra işi olduğunu hatırlayıp dışarı çıktı

Haberin Devamı

Saat 16.30 civarında aile dostu olan komşularının köpeğini dolaştırmak için onların evine gitti. Başına geleceklerden habersiz bir şekilde köpeği aldıktan sonra birlikte gezmeye başladılar. Saatler 17.30'u gösterirken, genç kızın gezdirdiği köpeğin koşarak uzaklaştığı görüldü.

15 SANTİMETRELİK BIÇAKLA KATLETTİ

Kate'i 25 yıl sonra bile hatırlatacak olaylar bundan yaklaşık 2 saat sonra ortaya çıkacaktı. Genç kız bir anda tanımadığı kişi veya kişiler tarafından saldırıya uğradı. Saldırgan, bıçakla Kate'in boğazını en az 15 santimetrelik bir bıçakla keserek onu katletti.

Genç kızın cansız bedeni, evlerinden yaklaşık 250 metre uzakta cinayetin işlendiği düşünüldüğü 17.30'dan yaklaşık 2 saat sonra babası tarafından bulundu.

Haberin Devamı

Her şeyin sona erdiği düşünülürken Kate'in cinayetindeki bugüne kadar süren gizem tam da o andan itibaren başladı.

160'DAN FAZLA POLİS, 5 BİNDEN FAZLA İFADE...

1997 yılından itibaren 160'dan fazla dedektifin ilgilendiği davada 5 bin haneden ifade alınırken 5 binden fazla DNA örneği alındı. 25 yıllık süre içerisinde 3 kişi şüpheli olduğu gerekçesiyle gözaltına alınsa da hepsi daha sonra serbest bırakıldı.

Yapılan sorgular ve alınan ifadelerle birlikte, Kate'in köpekle birlikte yürürken küçük bir mavi arabanın yanında duran bir adam görüldüğü ortaya çıktı. Beyaz bir erkek olduğu söylenen adamın 30 ile 40 yaş arasında olduğu ve uzun siyah saçları olduğu öne sürüldü. Başka tanıklar da aynı kişiyi etrafta koşarken gördüklerini söyledi.

Kate'in cansız bedeninin üzerinde 100'den fazla turuncu giysi lifi bulunurken bu liflerden birazı da yakınlardaki kır yolunda bulundu. Liflerin; tulum, önlük ve eldiven gibi iş kıyafetlerinde kullanıldığı tespit edilse de buradan da bir sonuca varılamadı. Kate'in canını alan cinayet silahı da hiçbir zaman bulunamadı.

25 YIL SONRA FLAŞ GELİŞME

Yüzlerce dedektifin yıllardır süren çalışmasına rağmen failin hala yakalanamadığı Kate'in cinayeti ile ilgili ise geçtiğimiz günlerde flaş bir gelişme yaşandı.

İngiltere'de suçla mücadele eden bağımsız bir hayır kurumu olan Crimestoppers, genç Kate'in katilini yakalayan ya da yakalatacak ipuçlarını verecek kişiye 20 bin pound ödül vereceklerini duyurdu.

Haberin Devamı