Dünya 3 kızını öldüren anne mahkemede gözyaşlarına boğuldu! 'Onları incitmek istemedim'

3 kızını öldüren anne mahkemede gözyaşlarına boğuldu! 'Onları incitmek istemedim'

Paylaş
3 kızını öldüren anne mahkemede gözyaşlarına boğuldu! 'Onları incitmek istemedim'

Yeni Zelanda'da yaşayan 42 yaşındaki Lauren Anne Dickason, 3 çocuğunu boğarak öldürdü. Suçunu kabul eden Dickason, akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia etti.

İkisi 2, biri 6 yaşındaki üç kızını canice öldüren anne, çıkarıldığı mahkemede gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçirdiğini söyleyen kadın, kızlarını kabloyla boğduğunu ancak bunu yaparken ruh sağlığının yerinde olmadığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Adli tıp psikoloğu Ghazi Metoui, Dickason'ın zihinsel durumu hakkında ifade verirken, korkunç güne dair ayrıntılar mahkemede kamuoyuyla paylaşıldı. Çarşamba günü gerçekleşen davada, Dickason'un öfke nöbeti geçirdiği ve o an kızlarını öldürmenin kendisini mutlu sona götüreceğine inandığı ortaya çıktı.

''ÇOCUKLARIMI İNCİTMEK İSTEMEDİM''

Güney Afrika'dan yalnızca bir ay önce göç eden ailenin vize konusunda sorunlar yaşadığı ve Dickason'un geleceği hakkında endişeli olduğu iddia edildi. Depresif tavırlar içerisine giren Dickason'ın kaygılarının gün geçtikçe arttığı ve üzüntüsünün zamanla öfkeye dönüştüğü anlatıldı. 3 kızını öldüren kadın, ''Çocuklarımı incitmek istemedim, kendimi çaresiz ve umutsuz hissettiğim için bunu yaptım'' dedi.

Haberin Devamı

KABLOYLA ÖLDÜREMEYİNCE BATTANİYEYLE BOĞDU

Dickason'un kocası Graham, akşam saatlerinde arkadaşlarıyla buluşmak için evden ayrıldı. 3 kızıyla evde kalan kadın, kocası gittikten kısa bir süre sonra öfke nöbeti geçirdi ve bir elektrik kablosu alıp kızlarının boynuna geçirdi. Kabloyla öldüremeyince, bu defa kızlarını battaniyeyle boğmaya çalıştı. Korkunç olayın sonunda kan ter içinde kalan kadın, bir süre titreyerek olduğu yerde kaldı. Kendine geldikten sonra kızlarını yatağa yatıran Dickason, ''Onları son kez sevmek istedim'' dedi. Sonrasında intihar etmek isteyen kadın, aşırı dozda ilaç aldı ancak iki girişiminde de başarısız oldu. Kızlarının yüzünün görmek istemediğini, bu nedenle ışıkları söndürdüğünü söyleyen kadın, ''Kocam eve geldiğinde o manzarayla karşılaşsın istemedim'' ifadelerini kullandı.

MAHKEMEDE HIÇKIRA HIÇKIRA AĞLADI

Dickason, ifadesi sesli şekilde okunduğu esnada başını ellerinin arasına alarak ağlamaya başladı ve mahkemeye ara verilmesini talep etti. Dr. Metoui, Dickason'ın yaptığı şeyin yanlış olduğunu bilmesine rağmen şiddetli depresyon nedeniyle kendisine hakim olamadığını söyledi. Dr. Metoui, "Bayan Dickason'ın iddia edilen suçu işlediği andaki zihinsel durumunun, eylemlerin doğasını ve niteliğini anlamasına engel olduğunu düşünmüyorum. Aksine, kasıtlı ve tam bilinçli bir şekilde üç küçük çocuğunu öldürdüğünü ve bu suçu işlerken de oldukça kararlı olduğunu görüyorum'' dedi. Mahkemede kesin bir sonuca henüz varılmadı.

Haberin Devamı