Dünya 47 yıl sonra gelen adalet: Kanıtlar eşleşti

47 yıl sonra gelen adalet: Kanıtlar eşleşti

Paylaş
47 yıl sonra gelen adalet: Kanıtlar eşleşti

İngiltere adalet tarihine en eski davası olarak adlandırılan ve 1975 yılında Londra'da işlenen korkunç cinayette adalet, nihayet yerini buldu. 15 yaşındaki kız çocuğunu istismar eden, bıçaklayan ve boğarak öldüren katil cezasını buldu.

Posta.com.tr | 1975'te Londra'nın kuzeyindeki Islington'da 15 yaşındaki Jacqui Montgomery, cinsel saldırıya uğramış, bıçaklanmış ve boğulmuş halde ölü bulunmuştu. Dennis McGrory, o dönem 28 yaşındaydı. Şüpheli olarak yargılanan Dennis McGrory, mahkemeye çıksa da cinayetten aklandı.

Haberin Devamı

O dönemki kanıtlar, McGrory'i hapsetmeye yetmedi. Cinayetin üzerinden geçen 47 yılın ardından cinayete kurban giden Jacqui Montgomery'nin vücudundan alınan örnekler, DNA teknolojisinin de gelişmesiyle McGrory'e uydu. 

Huntingdon Kraliyet Mahkemesi'nin yeniden açtığı dava, cinayet ve tecavüzden suçlu bulundu. McGrory, tutuklu yargılanmak üzere yeniden yakalandı. 

Mahkemede McGrory'nin arkadaşı John Malloy ile ilişkisi olan eski ortağı Josie Montgomery'nin (kurbanın teyzesi) izini sürmeye çalışırken Jacqui'yi öldürdüğü söylendi.

Jacqui'nin cesedi, 2 Haziran 1975'in erken saatlerinde babası Robert Montgomery tarafından evlerinin oturma odasındaki zeminde bulundu. Cesette ölümcül bıçak yaraları ve boğulma izleri vardı. McGrory'nin geçmişti Jacqui'yi tecavüzle tehdit ettiği açıklandı. 

Haberin Devamı

Mahkemede, kurbanın üzerindeki DNA'nın McGrory ile arasında "bilimsel bir bağlantı" olduğunu kanıtlamaya yardımcı olduğunu açıklandı. McGrory, kurbanı öldürdüğünü bugüne kadar inkar etti. Şimdiye dek davayla ilgili en önemli kanıtlardan biri 1975'te tutuklanması sırasında Jacqueline'in günlüğünden yırtılmış bir sayfa bulunmasıydı.

DNA testinin sonucu da artık davada karar verilmesini kolaylaştıracak. Katil 13 Ocak'ta yeniden yargılanacak.