Dünya 5 bin kadınla birlikte oldu, metresine 57 milyon sterlin hediye etti, Diana'yı etkilemeye çalıştı: En çapkın kral

5 bin kadınla birlikte oldu, metresine 57 milyon sterlin hediye etti, Diana'yı etkilemeye çalıştı: En çapkın kral

Paylaş
5 bin kadınla birlikte oldu, metresine 57 milyon sterlin hediye etti, Diana'yı etkilemeye çalıştı: En çapkın kral

Hükümdarlığı boyunca skandallara karışan Kral, şimdi 84 yaşında olmasına rağmen yine manşetlerde. Çapkınlığı bir 'devlet sorunu' haline geldiği için hükümet yetkililerinin kadınlık hormonu enjekte ettiği Kral, zamanında Prenses Diana'yı da hedefine almıştı. Şimdi Birleşik Arap Emirlikleri'nde sürgün hayatında olan Kral'ın eski sevgilisinin ürkütücü iddiaları var.

Derleyen: Mine Bozkurt | 2014 yılında yolsuzluk suçlamaları nedeniyle İspanya tahtından çekilene kadar 40 yıl hüküm sürdü Juan Carlos. Ancak Juan Carlos'un kara para aklama skandallarını sollayan kötü bit huyu vardı: Çapkınlık. 

Haberin Devamı

Kralın 54 yaşındaki oğlu 6. Felipe, Juan Carlos'un kötü şöhreti sonrasında İspanya tahtını devraldı. Juan Carlos'un çapkınlıkları o kadar aşırıydı ki İspanyol gizli servisi bunu "devlet sorunu" ilan etti. Öyle ki Carlos'un hükümdarlığı boyunca 5 bin kadınla birlikte olduğu iddia ediliyordu. 

EVLİLİKTE ALDATMADAN DURAMADI

Juan Carlos'un cinsel isteğini bastırmak için yetkililer tarafından testosteron engelleyici iğneler yaptırılıyordu. Kral o kadar ileri gitmişti ki bir keresinde devlet davetinde Galler Prensesi Diana'ya bile sarkıntılık etmişti. Şimdi 84 yaşında olan kral, kendisiyle aynı yaşta olan Kraliçe Sofia ile 60 yıldır evli. 

Her ne kadar İspanya tahtından çekilmiş olsa da Juan Carlos'un skandalları bitmek bilmiyor. Kralın eski sevgilisini 15 milyon sterlinlik malikanesinde teciz ettiği iddia ediliyor. Juan Carlos'la 5 yıl lişki yaşayan ve 2009 yılında ayrılan Corinna zu Wittgenstein-Sayn güvenliğinden endişe duyduğu için evini satmaya karar verdi. Corinna'ya göre Juan Carlos için çalışan 'kötü güçler' onu tehdit ediyor.

Haberin Devamı

Juan Carlos'tan 27 yaş küçük olan 57 yaşındaki Almanya doğumlu Corinna, Kral'ın 2012  yılında kendisine verdiği sanat eserleri ve mücevherlerden oluşan toplam 65 milyon euroluk hediyelerini şimdi geri istediğini öne sürüyor.

2017'de Corinna'nın evine yapılan baskının da İspanyol güçleri olduğuna inanılıyor. 2020'den beri Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki lüks bir otelde yaşayan Juan Carlos'a, Corinna'yı gözetlemek ve korkutmak suçundan dava açıldı. 

Yakın zamanda bir podcast programına katılan Corinna, Juan Carlos'un kendisine 2009'da 900 bin sterlinlik bir nişan yüzüğü verdiğini öne sürdü. Corinna, kanser hastası babasına bakarken Juan Carlos'un hızla başka bir ilişkiye geçiş yaptığını söylüyor. 

Çiftin ilişkisi 2012 yılında bir av gezisinde ortaya çıktı ve Juan Carlos tahtı oğluna devretme kararı aldı. 

5 BİN KADINLA İLİŞKİ

Juan Carlos'un özel hayatı uzun zamandır dedikodu konusuydu. Amadeo Martinez Ingles, Kral hakkında Juan Carlos: 5.000 Aşığın Kralı adlı kitabu yazdı ve burada onu cinsellik bağımlığı olarak tanımladı.
Juan Carlos'un ilişkileri arasında İspanyol şarkıcı Sara Montiel, Liliane Sartiau, İtalyan Prenses Maria Gabriela de Saboya da yer alıyor.

Haberin Devamı

KADIN HORMONLARI ENJEKTE EDİLDİ

Ekim 2021'de eski polis şefi Jose Manuel Villarejo, bir duruştmada sürgündeki Kral'a 'aşırı cinsel dürtüsünü kontrol etmek için kadın hormonları enjekte edildiğini' söyledi. Villarejo, "Ulusal İstihbarat Merkezi onun libidosunu kontrol etmek için kadın hormonları ve testosteron engelleyiciler enjekte ediyordu. Çünkü çok azgın olması devlet sorunu olarak görülüyordu" dedi. 


5 YILLIK YASAK AŞK, 57 MİLYON STERLİNLİK HEDİYE

Corinna, Juan Carlos ile ilk kez 2004 yılında İspanya'nın kuzeyindeki La Garganta'da Westminster Dükü'nün ev sahipliği yaptığı bir davette tanışmıştı. Corinna, kraliyet protokolünü görmezden gelerek Kral'dan önce sofradan kalkmıştı. Ona göre bu durum Kral'ın hoşuna girmişti. Corinna, "Ona bir sembolden çok normal bir adam gibi davranmamın onu büyülediğini düşünüyorum" diyor.

Haberin Devamı

O dönem Corinna hala evli olsa da Kral Carlos'un ilgisi onu cezbetmişti. Kral ona cömert hediyeler sunuyor ve pahalı tatillere çıkarıyordu. Öyle ki ona Londra'dan 50 milyon sterlinlik bir ev bile satın almıştı. Çift 2009 yılında ayrılsa da arkadaş kaldılar. 3 yıl sonra bir av gezisinde ilişkileri ortaya çıktı. 

Kısa bir süre sonra, Kral tarafondan banka hesabına 57 milyon sterlini bir "hediye" olarak aktardığını iddia ediyor Corinna. Ancak Kral, banka hesapları kontrol edilmeye başlandığında ülkeden ayrılmak zorunda kaldı. Corinna'ya hediye ettiği parayı da geri istedi. Öyle ki Corinna, 6 milyon sterline satın aldığı evine giren bir hırsızın arkasında Juan Carlos'un olduğuna inanıyor.

KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Kral Juan Carlos, 18 yaşındayken yanlışlıkla 14 yaşındaki kardeşini vurarak öldürmüştü. Kraliyet terzisi Josefina Carolo'ya göre Carlos silahla oynarken namluyu kardeşine çevirmişti. Silahın dolu olduğunun farkında değilken tetiğe bastı ve kardeşini alnından vurarak ölmesine neden oldu. 

Haberin Devamı


PRENSES DIANA'YI ETKİLEMEYE ÇALIŞTI

Katıldığı bir davette o dönem 25 yaşında olan ve Prens Charles ile evli olan Prenses Diana'yı etkilemeye çalıştığı öne sürülüyor. Diana, Juan Carlos'un ona karşı hamle yaptığını inkar etse de 'biraz ilgili' olduğunu kabul etti. 

2015 yılında Ingrid Sartiau adlı kadın, Kral Carlos'un Liliane Sartiau'dan doğan kızı olduğunu iddia etti ve dava açtı. Ancak bu dava Kral'ın dokunulmazlığı nedeniyle düşürüldü. 
Ocak 2017'de eski Dünya Güzeli Barbara Rey'in ilişkilerini ifşa etmesini engellemek için Kral'ın para ödediği iddia edildi. 

Her ne kadar şimdi sürgünde bir hayat sürüyor olsa da Kral Juan Carlos'un skandalları hakkında daha çok konuşulacak gibi görünüyor.