Dünya 8 yaşındaki çocuğun ölümünde flaş gelişme! 'Annesine idam cezası yolda'

8 yaşındaki çocuğun ölümünde flaş gelişme! 'Annesine idam cezası yolda'

Paylaş
8 yaşındaki çocuğun ölümünde flaş gelişme! 'Annesine idam cezası yolda'

ABD'de acil durum ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı 8 yaşındaki Arturo'dan acı haber geldi. Yaşına göre fiziksel olarak küçük kalması herkesi şüphelendiren Arturo'nun cinayeti için tutuklanan isimler ise şoke etti.

Posta.com.tr | ABD'nin Teksas eyaletinde annesi ve onun kocası ile birlikte yaşayan 8 yaşındaki Arturo Francisco Coca, oldukça sevecen ve mutlu bir çocuktu. Normalde bir 3. sınıf öğrencisi olmasına rağmen Arturo 2021 yılından beri okula gitmiyordu.

Haberin Devamı

ANNEDEN EN ACI ARAMA

Kardeşleriyle futbol oynamayı çok seviyordu. onun yanı sıra evde iken de tabletinden oyunlar oynayarak kendisini eğlendiriyordu. Yaşına göre oldukça küçük gösteriyordu. 8 yaşında olmasına rağmen yalnızca 15 kilo ağırlığındaydı. Yaşıtları için normal olan ortalama kilo ise 22-23 civarındaydı.

5 Kasım günü, Arturo'nun annesi Megan Lange, acil durum hattı olan 911'e bir arama yaptı. Aramada oğlunun kötü durumda olduğunu söyleyerek ambulans istedi. Olay yerine hemen giden ekipler, Arturo'ya kalp masajı yapmaya çalıştı. Hızlı bir şekilde ambulansla hastaneye taşınan Arturo, burada tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.


YETERSİZ BESLENME, YIRTIKLAR...

Hastanede kendisiyle ilgilenen sağlık çalışanları Arturo'nun yetersiz beslenmiş olarak göründüğünü ve yaşına göre çok küçük olduğunu belirtti. Ayrıca Arturo'nun kafasında, bacaklarında ve sırtında da çok sayıda yırtık olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Hayatını kaybeden çocuğun ailesi bu durum ile ilgili olarak çocuklarının ölümünü diyabete bağladıklarını söyledi. Genç çocuğun annesi Lange, polise verdiği ifadede Arturo'nun dışkılayıp idrarını yaparak uyandığını söyledi. Annesi ise bunun üzerine onu temizlemek için oturma odasına götürecekti ancak bu esnada Arturo'nun nefes almadığını fark ederek acil durum hattını aradı.

EVDE BİR İSİM DAHA VARDI

Polis, evde bulunan diğer 6 çocuğun da ifadelerini aldığında Arturo'nun bilincini kaybettiğinde Lange'ın kocası olan Rodolfo Reyes'in de evde olduğunu ortaya çıkardı. Reyes, Arturo'ya zarar vermediğini söylese de polis ile bilgi paylaşmayı reddetti.

Yapılan otopsi sonucunda Arturo'nun ölüm nedeni "ihmalin altında yatan nedenlerle elle boğulma yoluyla boğulma" olarak açıklandı. Öte yandan cesedi inceleyen patolog, Arturo'nun boynunda kanama izleri buldu ve çocuğun yetersiz beslendiği sonucuna vardı.

"İDAM CEZASI ALACAK"

Devam eden duruşmalarda anne Lange ve kocası Reyes, geçtiğimiz pazartesi günü "10 yaşın altındaki bir kişinin ölümcül cinayeti ve bir çocuğun yaralanması" suçlarından tutuklandı. İkili, bu suçlarla yargılanacak.

Haberin Devamı

İkilinin serbest kalması için gereken kefaret miktarı ise kişi başı 3 milyon dolar. Bunların 2 milyon doları ölüm sebebiyle, 1 milyon doları ise çocuk yaralamaktan. Öte yandan bazı kişiler ise Megan Lange'ın idam cezasına çarptırılacağını düşünüyor.