Dünya ABD'li denizcinin korku gecesi: Bir anda etrafını sardı, insan yapımı değildi

ABD'li denizcinin korku gecesi: Bir anda etrafını sardı, insan yapımı değildi

Paylaş
ABD'li denizcinin korku gecesi: Bir anda etrafını sardı, insan yapımı değildi

ABD donanma gemisi, okyanusta ilerlerken alışılmadık bir olaya şahit olacaktı. Gece vakti aniden ilginç cisimlerle çevrelenen gemide yaşananlar gizli tutuluyordu. Üzerinden yıllar geçen gizemli olayın ardından gemideki bir asker sessizliğini bozdu. Ona göre gemiye yaklaşan cisimlerin hiçbiri insan yapımı değildi.

Posta.com.tr | Pasifik Okyanusu'nda seyreden ABD donanmasına ait USS Paul Hamilton gemisindeki mürettebatı, kendilerini belki de hayatlarında bir daha asla başlarına gelmeyecek bir gizemin içinde buldu. Pasifik Okyanusu'nda seyreden ABD donanmasına ait USS Paul Hamilton gemisindeki mürettebatı, kendilerini belki de hayatlarında bir daha asla başlarına gelmeyecek bir gizemin içinde buldu. 

Haberin Devamı

The Sun'da yer alan habere göre geçen yıl ABD donanması tarafından yanlışlıkla yayınlanan belgede esrarengiz olaya ait detaylar yer alıyordu. 60'tan fazla sayfadan oluşan belge, kamuoyuna açıklanmamak üzere düzenlenmişti. 

YILLAR SONRA SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Şimdi Paul Hamilton gemisinden bir denizci, yıllar süren sessizliğini katıldığı podcast yayınında bozdu. İsmi açıklanmayan denizci, gemilerini çevreleyen yabancı cisimlerin batıdan geldiğini, suyun üzerinde durduklarını ve karadan uzak olduklarını söyledi. Ancak mürettebatın esas dikkatini çeken şey, cisimlerin rastgele hareket etmesiydi. Denizci, "Geldikleri noktadan farklı yerlere gidiyorlardı. Çok tuhaftı" diyor. 

Denizci, uçan cisimlerin bir şeyleri kontrol etmek için gönderilmiş dronlar olsalardı, geldikleri yere geri döneceklerini ifade ederek şunları söyledi:

Haberin Devamı

Cisimlerin geldikleri yerden farklı yönlere hareket etmeleri olayı raporlamamız için yeterliydi.

Pentagon tarafından yayınlanan Temmuz 2019 tarihli videoda gemiye yaklaşan cisimlerden biri görülüyor ve mürettebattan birinin gördükleri şeyi tarif ettiği duyuluyor. Denizci, "Bunlar Paul Hamilton gemisinin yakınındaki çoklu UAS (insansız hava sistemi)" diyor. 

Sızdırılan raporda 4 UAS'ın ilk olarak gece 2.40 civarında görüldükleri ve yaklaşık 2 saat 20 dakika görülmeye devam ettikleri belirtiliyor. İçlerinden bazıları gemiye tarama ışığı ya da kameraya benzer bir aydınlatma tutuyordu. Mürettebattan biri o esnada uçan cisimlerin üç tanesinin 4 pervaneli olduğunu belirtiyor. Uçan cisimlerden birinin videosu geminin gece görüş gözlüğü kullanılarak çekildi.

Olayın yaşandığı bölgede ABD gemisinin temasa geçmeye çalıştığı bir Hong Kong yük gemisi vardı ancak yanıt alınamadı. 

İnsansız hava araçlarına dair olaylar, ABD savaş gemisini gözetleme girişimi olabilir. Belgelerde Mart'tan Temmuz 2019'a kadar altı savaş gemisinin üzerinde tanımlanamayan cisimlerin uçtuğunu gösteriyor. Raporlarda açıklanan gizemli cisimler ABD gemilerine tehlikeli bir biçimde yaklaşıyor. Genellikle iletişim olmadan yalnızca gemilerin etrafında geziyor ve üzerlerinden geçiyorlar. 

Haberin Devamı

USS Harpers Ferry'nin çektiği görüntü

Tanımlanamayan cisimlere yakın olmalarına rağmen ABD savaş gemilerinin ateş açtığından söz edilmiyor.
Bir çıkarma gemisi olan USS Harpers Ferry de 8 tanımlanamayan cisim tarafından taviz edilmişti. Bunların 3 gemiye son derece yakın bir mesafeden geçmişti. 

Ve başka bir olay, ABD Donanması'nın en gelişmiş gemilerinden biri olan USS Zumwalt'ın üzerinden 'tutarlı bir düzende' 6 cisim 25 dakika boyunca uçmuştu.