Dünya ABD'li uzmanlardan korkutan uyarı: Uyurken terlemek ölümcül olabilir

ABD'li uzmanlardan korkutan uyarı: Uyurken terlemek ölümcül olabilir

Paylaş
ABD'li uzmanlardan korkutan uyarı: Uyurken terlemek ölümcül olabilir

Tüm dünyayı kasıp kavuran yüksek sıcaklıklar, ABD'yi de vurdu. Uzmanlar, rekor düzeyde sıcak günler geçiren ABD halkını sağlık konusunda tedbirli olmaya çağırırken, Amerikan Kanser Derneği, ''Gece aşırı terlemek kanserin erken belirtilerinden sayılabilir'' açıklamasıyla panik yarattı.

ABD'li uzmanlar, çarşafı ve yastığı ıslatacak kadar aşırı terlemenin ciddiye alınması gereken bir durum olduğu yönünde açıklamalarda bulundu. Bilim insanlarına göre, gece uyurken normalin üzerinde terlemek, nadir de olsa kanserin erken belirtilerinden sayılabilir.

Haberin Devamı

Uzmanların tehlike bulduğu gece terlemelerinde, giysiler veya çarşaflar sırılsıklam olur ve bu durum sizi uykunuzdan bile kaldırabilir. Ancak bu durum her zaman yüksek sıcaklıklarla açıklanamayabilir. Aşırı terlemenin nedeni, vücudun kanserle savaşmaya çalıştığının ya da hormonal değişikliklerin bir işareti olabilir. Ayrıca, kanser bazı durumlarda vücudun kendini soğutmak için aşırı terlemesine neden olan ateşe de neden olabilir.

BU BELİRTİLER VARSA DİKKAT!

Amerikan Kanser Derneği'ne göre, bu durum kanser tedavisi gören bireylerde de gerçekleşebilir. Ameliyat, radyasyon, kemoterapi ve bazı ilaçlar, sıcak basmalarına yol açabilir. Uzmanlar, vücudun bir veya daha fazla bölgesinde alışılmadık derecede sıcak hissetmek, günün her saatinde ıslak bir cilde sahip olmak ve terlemeye rağmen üşümek gibi belirtilerin olması halinde bir sağlık kuruluşuna gidilmesi yönünde uyarı yaptı.

Haberin Devamı

UYUMADAN ÖNCE BAHARAT TÜKETMEYİN 

Gece terlemeleri; hamilelik, düşük kan şekeri, bazı ilaçlar veya stresten kaynaklanan hormonal değişikliklerin de bir işareti olabilir. Ayrıca yatmadan önce egzersiz yapmak, alkol almak ve uyumadan önce baharatlı yiyecekler yemek de gece aşırı terlemeye yol açabilir. Kanserden kaynaklanan gece terlemelerine ateş eşlik eder ve bu durum süreklidir. Menopoz veya diğer nedenlerden ortaya çıkan terlemeler ise kalıcı değildir. Kanser hastalarında bu tehlikeli terlemelerde, yorgunluk ve açıklanamayan kilo kaybı gibi semptomlar da görülür.