Dünya Adli psikologdan Amber Heard hakkında tartışılan ifade

Adli psikologdan Amber Heard hakkında tartışılan ifade

Paylaş
Adli psikologdan Amber Heard hakkında tartışılan ifade

Tüm dünyada merakla takip edilen Johnny Deep ve eski eşi Amber Heard arasındaki itibar davası sürüyor. Son duruşmada adli psikoloğun Amber Heard için yaptığı psikolojik değerlendirme tartışma yarattı. Psikoloğa göre, Amber Heard'de Borderline ve Histriyonik Kişilik Bozukluğu var.

2017’de boşanan Hollywood yıldızları Johnny Depp (58) ile Amber Heard’ün (36) evliliklerindeki şiddet suçlamalarıyla ilgili davaları sürüyor. Dünkü duruşmada adli psikolog Dr. Shannon Curry’nin Depp’in tanığı olarak verdiği ifade tartışma yarattı. Çünkü Curry kamuya açık yargılamada aktrisi “ruhsal hasta” olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

 

Curry, “Amber Heard’de Borderline ve Histriyonik Kişilik Bozukluğu var. Böyle kişiler duygusal dalgalanma yaşıyor, dikkat çekmeye çalışıyor” dedi. Curry, bu tespitlere de Depp’in avukatlarının talebi üzerine dava dosyalarını, Heard’ün ruh sağlığıyla ilgili tedavi kayıtlarını, dava delillerini, ses ve video kayıtlarını inceleyerek ve aktris ile iki kez görüşerek ulaştığını belirtti.

BORDERLİNE KİŞİLİK BOZUKLUĞU NEDİR?


Borderline kişilik bozukluğu; kişinin düşünce ve algılama biçiminde, insanlara karşı olan duygularında ve ikili ilişkilerinde problemlere yol açan bir psikiyatrik rahatsızlıktır. Rahatsızlığı tanımlayan 'borderline' kelimesi 'sınırda, belirsiz' anlamını taşır.