Dünya 'Alfabe Katili'nin gizemi 50 yıldır çözülemedi! Şoke eden kurban seçme yöntemi

'Alfabe Katili'nin gizemi 50 yıldır çözülemedi! Şoke eden kurban seçme yöntemi

Paylaş
'Alfabe Katili'nin gizemi 50 yıldır çözülemedi! Şoke eden kurban seçme yöntemi

ABD'nin New York eyaletinde 1970'li yıllarda büyük dehşet yaşatan 'Alfabe Katili' günümüzde hala yakalanamadı. 50 yılı aşkın süredir aranan seri katile 'Alfabe Katili' denmesinin sebebi ise en az cinayetler kadar gizem dolu.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci / Posta.com.tr | 1971 yılının 16 Kasım tarihinde ABD'nin New York eyaletinde 10 yaşındaki Carmen Colon isimli kız, annesinin isteği üzerine ilaç almak için eczaneye doğru gidiyordu.

Haberin Devamı

HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE...

Gerekli reçeteyi eczacıya veren Colon, işlemleri beklemek üzere dışarı çıktı. Colon, kendisine doğru geri gelen bir arabadan kaçarken kollarını salladı. Belinden aşağısında hiçbir kıyafet yoktu. O sırada yanından yüzlerce araba geçti ama hiçbiri ona yardım etmek için durmadı.

Evinden yalnızca bir sokak uzağa giden Colon'dan o günden itibaren bir daha haber alınamadı. Kızlarından saatlerce haber alamayan ailesi genç kız ile ilgili polise başvurdu.

Tüm mahalleyi tarayan polis ekipleri, bisikletli iki gençten ceset gördükleri bilgisini aldı. Polis ekipleri günler sonra genç kızın cansız bedenini buldu.


ÖDÜL PARASI DA İŞE YARAMADI

Genç Colon'un cansız bedeninin bulunması ile başlayan süreç, aylar sürse de hiçbir sonuca ulaşılamadı. İlçenin dört bir yanına Colon'un ölümüyle ilgili bilgi verenlere 6000 dolar ödül olduğu ile ilgili posterler asılsa da hiçbir bilgi çıkmadı.

Haberin Devamı

BAĞLANTI KURULMAYA BAŞLANDI

Bir yılı aşkın süre boyunca polis Colon'un katili aradı. Bu arayışlar sürerken Colon'un ölümüne benzer bir cinayet daha işlendi. Annesinin isteği ile markete giden 11 yaşındaki Wanda Walkowicz, yaptığı alışveriş sonrası ortadan kayboldu.

Wanda'nın cansız bedeni, ortadan kaybolmasından bir gün sonra polis tarafından bulundu. Polis, Colon ve Walkowicz'in cinayetlerinin benzerliklerinin çok fazla olduğunu fark etti. İki genç kız da gündüz vakti ortadan kaybolmuştu ve ikisi de bağlanarak tecavüze uğramıştı.

Wanda'nın kardeşi Rita Walkowicz, "O zamanlar bir mağazaya girdiğinde başına neler gelebileceğinin farkında değildik" ifadelerini kullandı.

İlçe halkı işlenen seri cinayetler yüzünden büyük panik yaşarken polis şüphelileri aramayı sürdürdü. Yapılan araştırmalarda, Walkowicz'in marketten çıktıktan sonra kahverengi bir minibüse bindiği ortaya çıksa da bu seri cinayetler dosyası açık kalmaya devam etti.

YİNE ALIŞVERİŞ, YİNE KAYIP BİR KIZ...

1973 yılına gelindiğinde ise Walkowicz'in ölümünden yaklaşık 6 ay sonra aynı ilçede başka bir kız daha ortadan kayboldu. 11 yaşındaki Michelle Maenza, evinden çıkıp alışveriş merkezine doğru yürürken ortadan kayboldu.

Haberin Devamı

Maenza'nın cansız bedeni polis tarafından 2 gün sonra bulundu. Ortadan kaybolmadan önce alışveriş merkezinde hamburger yerken görüldüğü söylenen Maenza'nın, yol kenarında bekleyen lastiği patlak bir arabaya binerek buradan uzaklaştığı öğrenildi.

Aracın içindeki adamın karakalem çizimleri çıkartılıp ilçede aramalar sıklaştırılsa da buradan da bir sonuç çıkmadı. Polis yetkilileri, Maenza'nın ölümü ile ilgili, Walkowicz'i öldüren kişinin Maenza'nın da katili olduğunu bildirerek, "Bu katil büyük ihtimalle Colon'un da katili" ifadelerini kullandı.


'ALFABE KATİLİ'NİN BÜYÜK GİZEMİ

Gizemli seri katilin kurbanlarının isimlerinin ve soy isimlerinin baş harflerinin aynı olması sebebiyle ona 'Alfabe Katili' ismi verildi.

Alfabe Katili'nin yaklaşık 50 yıl önce yaşattığı dehşet, günümüzde hala gizemini koruyor. 2009 yılında seri katil ile ilgili araştırmalarda bulunan bir dedektif, "Bu baş harflerin bir anlamı var. Bunlar birbiriyle bağlantılı mı yoksa değil mi bilmiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Birçok kişi ise kurbanların isim ve soy isim baş harflerinin aynı olmasının sadece bir tesadüf olduğunu öne sürdü.