Dünya Amerika'nın en soğukkanlı seri katili! İdama giderken son sözleri dehşete düşürdü

Amerika'nın en soğukkanlı seri katili! İdama giderken son sözleri dehşete düşürdü

Paylaş
Amerika'nın en soğukkanlı seri katili! İdama giderken son sözleri dehşete düşürdü

Tarihin en soğukkanlılarından biri olarak adlandırılan Amerikalı seri katil Carl Panzram'ın korkunç cinayetleri çocukluğundaki suç serüvenleri ile başladı. Caninin altı kişiyi timsahlara yem ettiği öne sürüldü.

Posta.com.tr | 1930 yılında idam edilen Carl Panzram, hayatının 30 yılını cinayet, cinsel saldırı, kundakçılık ve soygun dahil olmak üzere bir dizi şiddetli suça harcadı. Ancak bu suçların hiçbirinden pişmanlık duymaması ve idam edilmeden önce söylediği son sözler de bir o kadar korkunçtu. 

Haberin Devamı

Modern tarihin en sadist sabıka kaydına sahip olan Panzram, hapse atıldığı zaman bile rahat durmadı. Katilin şiddet içeren davranışlarını açıklamaya çalışan çoğu kriminolog, çocukluğunda yaşadığı istismarı işaret etti. 
Panzram, Minnesota'da göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası, henüz Panzram küçükken onları terk etti. 

İlk hırsızlığını 12 yaşında işleyen Panzram'ın suçu alışkanlık haline getirmesi uzun sürmedi. İşlediği suçlar nedeniyle dayak ve istismara maruz kalacağı bir okula yerleştirildi. Ergenlik çağında çıktığı okuldan sonra evden kaçtı. 

Tren vagonlarında hayatını sürdürmeye çalışan Panzram, bu dönemde toplu istismara uğradı. Bu da onu daha üzgün ve daha hasta bir hale getirdi. Kısa bir süre sonra o da istismar etmeye, kundaklamaya ve insanları soymaya başladı. 

Haberin Devamı

HAPİSHANEDE DE RAHAT DURMADI

1908'de hırsızlıktan tutuklandı ancak bu onu uslandırmadı. Serbest bırakıldığında yeniden eski alışkanlıklarına geri döndü. Sonraki yıllarda birkaç kez daha yakalansa da şiddet yöntemleri giderek artmaya devam etti. 

1915'te Panzram, Oregon Eyalet Hapishanesi'nde hırsızlıktan yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı ve buraki mahkum arkadaşı Otto Hooker'ın kaçmasına yardım etti. Hooker kaçarken hapishane müdürünü öldürdü ve bu da Panzram'ı bir suç ortağı haline getirerek bir cinayete karıştığını belgeledi.

Kısa bir süre sonra Panzram tesisten kaçmaya çalıştı ancak çabucak yakalandı. Ertesi yıl bir kez daha kaçmaya çalıştı. Birkaç yıl sonra ise en sapkın cinayet serilerinden birini gerçekleştirdi. 

CİNAYET YATI

1920'de Panzram, eski Başkan William Howard Taft'tan çaldığı parayla bir yat satın aldı. Burada Amerikan askerlerini yata çekerek istismar edip öldürdü ve ardından vücutlarını okyanusa atı. Panzram, en az 10 erkeği bu şekilde öldürdüğünü itiraf etti. 

Panzram'ın yatı battıktan sonra Afrika'ya kaçtı ve burada da korkunç  suçlar işledi. Afrika'ya adım attıktan birkaç gün sonra onu timsah avına götürmesi için anlaştığı altı yerel rehberi öldürdü. Cesetlerini ise timsahlara yedirdi. 
Panzram 1928 yılında Amerika'ya geri dönüp hırsızlıktan yakalanana kadar cinayetlerine devam etti.

Haberin Devamı

Leavenworth Federal Hapishanesi'ne gönderilen katil, burada iki mahkumu öldürdü ve cezası 25 yıla çıktı. 
Panzram, hapishane müdürüne karşısına çıkacak ilk kişiyi öldüreceğini söyledi. Ardından hapishanedeki çamaşırcıyı demir bir sopayla döverek öldürdü. Bu da onun idam cezası almasına neden oldu. 

İDAM KARARINA SEVİNDİ

Panzram, idam edileceğini duyduğu zaman "bazılarının düğün gecelerinde yaptığı gibi elektrikli sandalyede oturmayı veya ipin ucunda dans etmeyi dört gözle beklediğini" söyledi.

Panzram, 5 Eylül 1930'da 39 yaşında idam edilmeden önce, yalnızca bir yıl içinde işlediği suçları Panzram: A Journal of Murder adlı kitabında ayrıntılı bir şekilde yazdı.

ÜRKÜTÜCÜ SON SÖZLER

Caninin toplamda 21 cinayet, 1.000'den fazla cinsel saldırı ve binlerce kundakçılık ve soygun işlediğine inanılıyor.

Panzram, ölmeden önceki anlarında bile suçlarından pişmanlık duymayarak idam memuruna şu ürkütücü cümleleri kurdu:

Haberin Devamı

Acele et seni pislik! Sen dalga geçerken bir düzine adamı öldürebilirim.