Dünya Aşkın gözü kördür

Aşkın gözü kördür

Paylaş
Aşkın gözü kördür

ABD'de Yeşilçam fimlerini aratmayan bir olay yaşandı. Görme engelli Sophia Corah, üniversitede tanıştığı ve yüzünü hiç görmediği Christian Corah’a aşık oldu. Christian, genç kızın ameliyatı için gereken parayı topladı. Ameliyatla gözleri açılan Sophia ve Christian, hikayelerini evlenerek ‘mutlu son’la tamamladı.

ABD New Mexico’da dünyaya gelen Sophia Corah (24), Mayıs 2017’de 18 yaşında hayatının şokunu yaşadı. Genç kız bir anda görme yetisini yitirmeye başladı. Sophia’ya ‘keratokonus’ (retinanın yuvarlak şeklini kaybetmesi) teşhisi konuldu. 3 ay içinde hastalık ilerledi ve genç kız tamamen kör oldu. Buna rağmen Colorado Üniversitesi’ne girmeyi başardı.

Haberin Devamı

19 BİN DOLAR TOPLADI

Burada tanıştığı Christian Corah (25) ile yakın arkadaş oldu. Christian yaptığı araştırmayla ‘keratokonus’un ameliyatla düzeltilebildiğini öğrendi. Ancak ameliyat için 19 bin dolar gerekiyordu. Christian bağış kampanyası başlatarak gereken paranın toplanmasını sağladı. Bu sırada Sophia, hiç görmediği Christian’a çoktan aşık olmuştu ancak duygularını gizliyordu. Ekim 2018’de ameliyat oldu. Görme yetisi yavaş yavaş geri gelmeye başladı.

ONLAR ERDİ MURADINA

Ağustos 2019’da yeniden tamamen görebiliyordu. Hemen Christian’ı görmeye gitti. O anı daha sonra “Hayal ettiğimden daha yakışıklıydı” diye anlatacaktı. Sophia, Ekim 2020’de nihayet duygularını Christian’a itiraf edebildi. Uzun zamandır aynı duyguları taşıdığını söyleyen Christian, ilişkiye başlamalarından 3 ay sonra evlilik teklif etti. Geçen haziranda evlenen çift, artık çok mutlu olduklarını söylüyor.

Haberin Devamı