Dünya Avustralya sahiline vuran gizemli cismin sırrı çözüldü

Avustralya sahiline vuran gizemli cismin sırrı çözüldü

Paylaş
Avustralya sahiline vuran gizemli cismin sırrı çözüldü

Avustralya sahiline vuran gizemli nesne görenleri şaşkına çevirmişti. Ülkenin batısındaki Green Head kasabasının sahiline vuran ve üzerinden teller sarkan iki metrelik metal nesne yetkilileri harekete geçirmişti. Gizemli cismin ne olduğu ortaya çıktı.

Avustralya’nın batısındaki Green Head kasabası yakınlarındaki sahile tanımlanamayan bir cisim vurdu. Üzerinden kablolar sarkan iki metrelik metal nesne hakkında başlatılan soruşturmada polisler ve Avustralya Savunma Kuvvetleri işbirliği halindeydi. Silindir şeklindeki cismin incelenmesi için sahil kapatıldı. Halk bölgeden uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı

 ‘Tehlikeli’ denilen cismin zararsız olduğu belirlendi. Ancak Avustralya Ulusal Üniversitesi astrofizikçisi Brad Tucker, bu cismin bir roketin atılmış yakıt deposu olabileceği konusunda uyardı.

“Uzay çöpüyle ilgili kuralım, Avustralya hayvanları gibidir: Ne yaptığınızı bilmiyorsanız ona dokunmayın. Yakıt genellikle kanserojendir, bu nedenle dikkatli olmak önemlidir” diyen Tucker’ın açıklamaları heyecan yarattı.

Japonya’da da şubatta sahile vuran bir cisim benzer bir kaosa yol açmıştı.