Dünya Beyaz Saray çalışanından darbe itirafı!

Beyaz Saray çalışanından darbe itirafı!

Paylaş
Beyaz Saray çalışanından darbe itirafı!

2019 yılında Trump tarafından görevine son verilen Beyaz Saray çalışanı John Bolton, başka ülkelerdeki darbe planlarına yardım ettiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump döneminde Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapan John Bolton; katıldığı televizyon programında başkanlık seçimlerinin ardından 6 Ocak 2021’de düzenlenen kongre baskınına değindi. Bolton, Trump destekçilerinin gerçekleştirdiği baskının ‘dikkatlice planlanmış bir darbe’ olarak nitelendirilmesine karşı çıktı. Bolton, Trump’ın darbe planlayacak kadar ehil olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

‘ÇOK ÇALIŞMA GEREKTİRİR’

“Darbe yapmak için son derece zeki olmaya gerek yok” itirazı üzerine Bolton, “Burada değil ama diğer ülkelerde darbelerin planlanmasına yardım eden biri olarak buna katılmıyorum. Bu çok çalışma gerektirir. Trump böyle çalışmaz. Bir fikirden diğerine kolayca atlar” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine hangi ülkelerde darbe planlandığı sorulunca eski danışman John Bolton, “Ayrıntılara girmeyeceğim” yanıtını verdi.

Donald Trump’ın güvenlik danışmanlığını yapan John Bolton hangi darbe planlarına karıştığını söylemedi ancak görevdeyken Venezuela’ya askeri müdahale yapılmasını savunuyordu. Bolton’ın görevine Trump 2019’da son vermişti.