Dünya Bir garip yolculuk: Yeni Zelanda'ya inmeyi beklerken işler tersine döndü

Bir garip yolculuk: Yeni Zelanda'ya inmeyi beklerken işler tersine döndü

Paylaş
Bir garip yolculuk: Yeni Zelanda'ya inmeyi beklerken işler tersine döndü

Dubai'den uçaklarına binen yolcular, Yeni Zelanda Auckland'e inmeyi planlıyordu. Ancak 13 saatten fazla süren yolculuğun ardından vardıkları yer çok farklıydı...

Posta.com.tr | Dubai'den kalkan EK448 uçağı için o sabah her şey normaldi. Yolcular Emirates Havayolları uçağı ile Yeni Zelanda'nın Auckland şehrine gideceklerini düşünerek her zamanki şekilde uçaklarına binmişlerdi. Uçak yerel saatle sabah 10.30'da havalandı, ancak yolculuğun sonu farklı bitti. 

Haberin Devamı

FlightAware ve Business Insider'a göre EK448 uçağının pilotu yaklaşık 14 bin 500 kilometrelik bir yolculuğun ardından Auckland Havalimanı'ndan bir uyarı aldı. Havalimanından yapılan açıklama şöyleydi:

Auckland Havaalanı, dış hatlar terminalimizin hasarını değerlendiriyor ve maalesef bugün hiçbir dış hat uçuşunun gerçekleşemeyeceği belirlendi. Bunun son derece üzücü olduğunu biliyoruz, ancak yolcuların güvenliği bizim önceliğimizdir.

İç hat uçuşlarının cumartesi gecesi yeniden başlamasının ardından havalimanı yetkilileri, uluslararası uçuşların pazar sabahında yeniden başlayacağını söyledi. 

UÇUŞUN ORTASINDA HABERLERİ OLDU

Auckland Havaalanı şiddetli sel nedeniyle tüm hafta sonu boyunca kapatılmıştı. Emirates uçağının bu durumu uçuşun tam ortasında öğrenmesi, pilotların rotasını yeniden değerlendirmesine neden oldu. 

Haberin Devamı

Dubai saatine göre planlanan uçağın pazar öğleden sonra Auckland'a inmesi planlanıyordu. Pilotlar, aldıkları uyarının ardından uçağın rotasını tekrar Dubai'ye çevirdi. 13 saatten fazla süren yolculukta uçak tekrar kalktığı havaalanına iniş yaptı. 

Sabah saatlerinde uçağa binerek Auckland'e ineceğini düşünen yolcular, uçağın yeniden Dubai'ye indiğini görünce şaşkına döndü. 

Emirates'ten yapılan açıklamada "Müşterilere verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı üzgünüz. Emirates, Auckland'daki durumu izlemeye ve gerektiğinde güncellemeler yayınlamaya devam edecek" denildi.