Dünya Büyük İstanbul Mitingi dünya basınında! 'Eşi benzeri görülmemiş'

Büyük İstanbul Mitingi dünya basınında! 'Eşi benzeri görülmemiş'

Paylaş
Büyük İstanbul Mitingi dünya basınında! 'Eşi benzeri görülmemiş'

Seçimlere 1 haftadan az bir süre kalırken dünya basını dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde 'Büyük İstanbul Mitingi' gerçekleşti. 1 milyon 700 bin kişinin katıldığı dev miting, dünya basınının da dikkatini çekti. Dış basında kimileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gövde gösterisi yaptığını yazarken kimileri ise cumartesi günü gerçekleşen Millet İttifakı’nın mitingiyle karşılaştırdı.

Türkiye, 14 Mayıs'ta tarihi bir seçime gidiyor, sandıkların kurulmasına bu sabah itibarıyla artık yalnızca altı gün kaldı. Yurt içinde 60 milyon seçmenin sandık başına gideceği seçimler dünya çapında yoğun ilgi görüyor.

Haberin Devamı

“İSTANBUL’DA GÜÇ GÖSTERİSİ”

France 24 bu gelişmeyi “Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da güç gösterisi mitingi düzenledi: Kazanacağız” başlığı ile okurlarına sundu.

Haberde “Erdoğan, pazar günü yapılacak seçimler öncesinde bir güç gösterisi mitingi için topladığı taraftar denizine seslendi” denildi.

Proto Thema “İstanbul'da miting yapan Türkiye cumhurbaşkanı, ana rakibini teröristlerle çalışmakla suçladı” dedi.

Erdoğan'ın İstanbul'da yüzbinlerce destekçisine seslendiğini belirten Yunan gazete haberinde şu ifadelere yer verdi:

Erdoğan, 14 Mayıs seçimi öncesinde şimdiye kadarki en büyük kampanya mitinginde muhalefet lideri ve ana rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu sarhoş olarak nitelendirdi.

AL JAZEERA: 2 MİLYON

Haberin Devamı

Al Jazeera, “Erdoğan'ın 'iki milyon' destekçisi, seçimden bir hafta önce İstanbul'da toplandı” başlıklı haberinde, mitingin İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştiğini dile getirdi.

Rus medyasından Ruptly, “Erdoğan, İstanbul'daki seçim mitinginde 1,7 milyon taraftarı için şarkı söylüyor” başlığını kullandı. Yayın organı, İstanbul'daki buluşmayı seçime doğru Erdoğan'ın ana mitingi olarak tanımladı.

Erdoğan'ın sözlerine geniş yer veren In.gr yüksek katılıma dikkat çekti.

Bir gün önce muhalefetin de İstanbul'da miting düzenlendiğini hatırlatan In.gr, Erdoğan'ın mitingine katılımın çok daha yüksek olduğunu belirtti.

Euronews “Cumhurbaşkanı Erdoğan, destekçilerine mücadeleye hazır olduğunu gösteriyor” başlığını tercih etti, Türk liderin bir hafta sonra kurulacak sandıklarda üçüncü kez seçilmek için sahada olduğunu kaydetti.

“EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ”

İngiliz Daily Mail, pazar günü İstanbul'da düzenlenen mitinge 1,7 milyon insanın katıldığını dile getirip, haberin spotunda “eşi benzeri görülmemiş” yorumunu yaptı.

Bir başka İngiliz gazetesi The Times “Erdoğan ve rakibi Kılıçdaroğlu kalabalıkları kendine çekiyor” başlığını tercih etti.

“1,5 milyon Türk Erdoğan'ı desteklemek için mitinge çıktı” diyen politika.rs yayın organı, Türkiye'deki seçimlere bir hafta kala Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük mitingini İstanbul'da düzenlediğini belirtti.

Haberin Devamı