Dünya Canlı yayında korku dolu anlar! Rus füzesi düştü

Canlı yayında korku dolu anlar! Rus füzesi düştü

Paylaş
Canlı yayında korku dolu anlar! Rus füzesi düştü

Fransız gazeteci Paul Gasnier, Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Kramatorsk şehrinde yayın yaparken tam arkasına Rus füzesi düştü. Korku dolu anlar, anbean canlı yayınlandı.

Posta.com.tr | Rus füzeleri Donetsk'in Ukrayna kontrolündeki bölgelerini vurdu. Pazartesi akşamı TMC kanalında canlı yayın yapan Fransız gazeteci Paul Gasnier ve kameraman arkadaşı, korkunç olayı anbean yayınladı. Bir Rus füzesi Gasnier canlı yayındayken tam arkasına düştü. Aynı füze saldırısında Alman Bild gazetesinin muhabiri de yaralandı.

Haberin Devamı


HOKEY MERKEZİ HEDEF ALINDI

Saldırıda Ukrayna'nın en büyük hokey merkezinin yok olduğu belirtiliyor. Başkan yardımcısı Kyrylo Timoşenko, Donetsk bölgesindeki Druzhkivka şehrine gerçekleşen bir başka Rus füze saldırısında iki kişinin yaralandığını söyledi.

Canlı yayında Rus füzesi düştü Fransız gazeteci Paul Gasnier, Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Kramatorsk şehrinde yayın yaparken tam arkasına Rus füzesi düştü. Korku dolu anlar, anbean canlı yayınlandı.

UKRAYNA, RUS ASKERİ TESİSİNİ VURMUŞTU

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun 1 Ocak yerel saatle 00.01'de Donetsk bölgesindeki Makiivka şehrinde Rus birliğinin geçici olarak konuşlandığı binaya ABD yapımı 6 HIMARS füzesiyle saldırı düzenlediği hatırlatıldı. Füzelerden 2'sis Rus hava savunma tesisleri tarafından düşürüldüğü, 4'ünün Rus askerlerinin kaldığı binaya isabet ettiği aktarıldı.

Saldırı sonucu binanın tavan ve duvarlarında hasar meydana geldiği belirtilen açıklamada, "Maalesef enkazda yapılan incelemelerle birlikte hayatını kaybeden yoldaşlarımızın sayısı 89'a yükseldi. Yarbay Bachurin de kayıplarımız arasında yer aldı" ifadeleri kullanıldı. Ukrayna ordusunun saldırıda kullandığı çok namlulu roket atarların karşı saldırıda imha edildiği aktarıldı.

Haberin Devamı

Saldırıyla ilgili araştırmaların sürdüğü belirtilerek, "Ancak asıl nedenin, yasağa rağmen askerler tarafından cep telefonlarının açılması ve yoğun bir şekilde kullanılması olduğu zaten açıktır. Bu faktör, düşmanın füze saldırısını başlatmak için askerlerin bulunduğu yerin koordinatlarını tespit etmesine ve bulmasına izin verdi” ifadeleri kullanıldı.
Gelecekte bu tür trajik olayların yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alındığı kaydedildi. Soruşturmanın, olaydan sorumlu yetkililerin adalete teslim edilmesiyle sonuçlanacağı vurgulandı.