Dünya Daha 14 yaşında! Üniversiteyi bitirip SpaceX'te işe girdi

Daha 14 yaşında! Üniversiteyi bitirip SpaceX'te işe girdi

Paylaş
Daha 14 yaşında! Üniversiteyi bitirip SpaceX'te işe girdi

ABD'de 14 yaşındaki bir çocuk, Santa Clara Üniversitesi'nden mezun olarak önümüzdeki ay Elon Musk'un uzay şirketi SpaceX'te işe başlayacak. Kairan Quazi adlı çocuğun başarısı ülke basınında geniş yer buldu.

Posta.com.tr | 14 yaşındaki Kairan Quazi, yasal olarak araba ya da oy kullanamasa da Santa Clara Üniversitesi'nden bilgisayar bilimi ve mühendisliği diplomasını alabilecek kadar güçlü bir zekâya sahip. Bu durum ona milyarder Elon Musk'ın uzay aracı üretim şirketinde bir iş bulmasını sağladı. 

Haberin Devamı

Ailesi, Quazi'nin daha iki yaşındayken tam cümlelerle konuşmaya başladığını söylüyor. Quazi'nin eğitim hayatının daha başlarındayken bile yaşıtlarından farklı olduğunu fark eden ailesi, onun anormal derecede yüksek bir IQ'su ve olduğundan daha olgun hareket etmesini sağlayan yüksek bir duygusal zekâsı olduğunu öğrendi. 

Quazi, "Üçüncü sınıfta, öğretmenlerim, ailem ve doktorum, normal eğitimin benim için doğru olmadığını açık şekilde anladı" diyor. 

9 yaşında Las Positas Üniversitesi'ne kayıt olan Quazi, 11 yaşında Santa Clara Üniversitesi'ne transfer oldu.
Üniversitede birçok yakın arkadaş edindiğini söyleyen Quazi, Santa Clara Üniversitesi'ne geçmeden önce Intel Laboratuvarlarında çalışmaya başlamıştı. Ekibindeki tek lisans stajyeri kendisiydi. 

Haberin Devamı

WASHINGTON'A TAŞINACAKLAR

Bazıları Quazi'nin çocukluğunu yaşayamadığını iddia etse de o bu durumun tam tersini düşünüyor. Quazi, en büyük destekçisi olan annesiyle bir apartman dairesinde yaşıyor. SpaceX'in Starlink ekibine katılan Quazi, temmuz ayında ailesiyle birlikte Washington'a taşınmaya hazırlanıyor. 

Genç dahi, sosyal medya hesabından SpaceX'e kabul edildiğini belirten e-mail'in görüntüsünü paylaşmayı da ihmal etmedi. Mailde, "Tebrikler! SpaceX, Yazılım Mühendisi pozisyonu için ekteki iş teklifini size sunmaktan memnuniyet duyuyor" ifadeleri yer alıyordu. 

Quazi'nin önümüzdeki ay şirkette işe başlaması planlanıyor. 

NASA'NIN GENÇ DAHİSİ

Quazi, bilim alanında çalışan ilk dahi çocuk değil. 

IQ'su Albert Einstein ve Stephen Hawking'ten daha yüksek olan 11 yaşındaki Ahara Pérez Sánchez, mühendislik alanında master yapıyor. Ahara, CNCI Üniversitesi'nden sistem mühendisliği alanında lisans derecesi aldı ve şimdi Meksika Teknoloji Üniversitesi'nde matematik alanında yüksek lisans programında okuyor.

Dahi kız ayrıca genç bilim insanlarını destekleyen NASA ile bağlantılı bir ajans aracılığıyla insan uçuşları yapmasına izin verecek G-testlerini bitirmek için çalışıyor.