Dünya Dünyanın en kilolu kadını ameliyatla 100 kilo zayıfladı

Dünyanın en kilolu kadını ameliyatla 100 kilo zayıfladı

Paylaş
Dünyanın en kilolu kadını ameliyatla 100 kilo zayıfladı

500 kiloluk ağırlığıyla dünyanın en kilolu kadını olduğu tahmin edilen İman Ahmed Abdulati adlı Mısırlı kadın, Hindistan'ın Mumbai kentinde geçirdiği mide ameliyatıyla 100 kilo verdi

Mumbai Saifee Hastanesi yetkilileri, İman Ahmed Abdulati'yi üç yıl içinde 100 kilonun altına düşürmeyi hedeflediklerini söyledi. Ailesi 36 yaşındaki Abdulati'nin ameliyat için 25 yıl aradan sonra ilk kez evinden çıktığını belirtti.

Doğduğunda 5 kiloydu


Annesi ve kız kardeşi tarafından bakılan Abdulati, 11 yaşındayken kilosunun birden artması nedeniyle inme geçirmiş ve yatağa mahkum olmuş. Doğumunda fil hastalığı teşhisi konan Abdulati'nin sağ kolu ve sağ bacağı tutmuyor.




'Dünyanın en kilolu kadını' ameliyat için Hindistan'da


Ancak ameliyatı gerçekleştiren cerrah Muffazal Lakdawala, BBC'ye daha önce Abdulati'nin kilolarının lenf ödeminden kaynaklandığına inandığını söylemişti.

Lenfödem (Fil Hastalığı) nedir?


Halk arasında fil hastalığı olarak bilinen çok da yaygın olmayan bir hastalık türüdür. Tıp dilinde lenfatik sıvıların hücre dokuları arasında sıkışarak basınç uygulaması ve şişmesi olarak tanımlanır. Lenf sisteminin yapısal bozukluğundan da kaynaklanmaktadır.

Dokular arası geçiş düzenli yapılamadığında bu sıvılar birikerek bacaklarda ve kollarda şişmeye neden olmaktadır. Hastalık çok fazla bilinen bir hastalık olmayan fil hastalığı bulaşıcı ya da ırsi değildir. Vücudun hormonal dengesizliği ön plandadır. Tedavi düzenli bir şekilde gerçekleştirildiğinde hastalık yok edilebilir ancak tedavi bırakıldığında zedelenmeler ve yaralanmalar ortaya çıkar.

Haberin Devamı